fbpx La Roche-Posay с безплатни прегледи за предотвратяване на рака на кожата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

La Roche-Posay с безплатни прегледи за предотвратяване на рака на кожата

В последните години броят на диагностицираните случаи на кожен рак нараства. Ето защо La Roche-Posay организира безплатни профилактични прегледи прегледи на бенки с цел предотвратяване на рака на кожата, който е лечим в 99% от случаите, ако бъде открит.

От 27 май до 9 юни дерматолозите ще бъдат на разположение на гражданите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен и Благоевград по предварително определен график на датите. Това е възможност за всеки да получи съвет и експертно мнение за състоянието на кожата си.

Целта на кампанията #SaveYourSkin е да повиши информираността на гражданите за значението на слънцезащитата и превенцията на злокачествените кожни тумори. Редовните прегледи и самопрегледи са ключова стъпка в превенцията на меланома - най-опасната форма на кожен рак. Ако не се открие навреме, той може да протече много тежко и има лоша прогноза. Въпреки това, когато се диагностицира на ранен етап, лечението е възможно в цели 99% от случаите.

Миналата година в кампанията #SaveYourSkin бяха извършени около 1,456 прегледа в 22 града в България, открити бяха 46 съмнителни лезии и пациентите получиха препоръки за по-нататъшно лечение. Меланомът най-често изглежда като асиметрична бенка с неравномерни ръбове, а цветът може да бъде тъмнокафяв, черен, червен или син.