fbpx Умна маратонка ни дава съвети как да бягаме най-ефективно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Умна маратонка ни дава съвети как да бягаме най-ефективно

Маратонките на бъдещето са леки, умни и с подметка, която би ви позволила да тичате безкрайно. Американският гигант Under Armour продължава да залага на технологиите на бъдещето и представя HOVR Infinite.
Неслучайно „предпремиерата“ на маратонката беше в Лас Вегас, на изложение за най-новото в  технологиите. Следващото поколение „умни“ или „интелигентни“ обувки могат да проследяват резултатите ви при тичане и да пращат статистиката на смартфона ви, за да следите как да подобрите постиженията си.
Името също не е избрано случайно – Infinite, точно защото моделът е създаден специално за бягане на дълги разстояния и носи еднакво стабилно усещане на стъпалата при всеки следващ от безкрайните километри пред  бегача.

Феновете на висококачествената спортна екипировка вече нямат и дилема при избора „мека или ефективна обувка“.  Технологията на HOVR Infinite “cage and core” е разработена да осигури максимално добро усещане на възглавничките, връщане на вложената енергия и плавен преход към следващата стъпка.  Меката подметка е с пяна по цялата дължина, затворена в динамична мрежа за удобно пружиниране и „приземяване“. В допълнение твърдата пяна-рамка е съчетана с дълбоки и гъвкави канали в подметката за стабилно и гладко бягане.

Изследване на екипа на Under Armour установило, че женското стъпало е различно от това на мъжете – дамските пети са по-къси, сводовете по-чувствителни, а предната част на стъпалото е с по-малък обем. Това откритие води и до специфичната за пола конструкция на HOVR Infinite или т.нар. „sockliner“, която повдига глезена с 2 мм при дамите за повече стабилност. Лекият, дишащ горен слой е разработен спрямо анатомичните нужди на мъжете и жените и осигурява необходимата еластичност на правилното място.

UA HOVR Infinite има вграден сензор в средната част на обувката на десния крак, която безпроблемно се свързва с приложението MapMyRun чрез Bluetooth. Дигитално свързаните обувки могат да проследяват, анализират и съхраняват подробни показатели, за да информират как да подобрите постиженията си. Новото през 2019 г. е функцията за Gait Coaching, която може да разкрие на бегача фини детайли за крачките му и да осигури цялостен поглед върху данните, за да подскаже темпото и плана за бъдещи тренировки. В допълнение към виртуалното обучение, бегачите стават част от най-голямата световна общност за здравословен начин на живот и фитнес, която се състои от над 245 милиона души, всички обединени от една мисия: да станат по-добри.