fbpx Наградите "Златна игла" 2017 отидоха при новите си носители | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Наградите "Златна игла" 2017 отидоха при новите си носители

 

Мариела Гемишева – Дизайнер на годината, MEGZ – Модна къща на годината  (дизайнер Миглена Каканашева), Мерлин Арно – Модна иновация, Алина Манова – Моден гримьор, Георги Андинов – Моден фотограф и Миглена Петкова – Най-добър млад дизайнер са носителите на тазгодишните награди на Академията за мода „Златна игла”. По традиция за призовете гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл и модни журналисти от печатните и електронни медии.

След церемонията всеки от наградените със Златна игла 2017 имаше свое индивидуално представяне, подготвено специално за гала-спектакъла на Академията за мода. Дизайнерът на годината – Мариела Гемишева – представи колекция Make yourself special –  една деконструктивна препратка в коприна към луксозния минимализъм на 90-те.

 

Мерлин Арно представи колекция с тоалети от пера на редки видове бойни петли – „Сатсумадор”  и „Кубалая”, както и от пера на черен и сив щраус, черна американска пуйка и син паун. Самата дизайнерка подчерта в своето изказване, че перата са отпаден продукт, който се събира в линеещия период на птиците.

 

Алина Манова – Моден гримьор за 2017-та, показа на сцената на Златна игла подготвени от нея визии в духа на световния бюти тренд в момента, наситен с брокат и блясък.
Георги Андинов беше подготвил за всички гости на събитието флайери с 15 избрани свои фотографии.

 

Меги Петкова представи избрани и непоказвани модели от своите колекции „Усещане за жена“ и ALLure – мода с подчертан характер и неустоима женственост. Изящна експресивност, модерни идеи и чисто женствени послания на силуета показва младата дизайнерка, чийто модели са символ на провокативност, самочувствие и драматична елегантност.

Преди церемонията своите най-нови модни творения показаха изтъкнати български дизайнери и модни къщи. Ревю-спектакъла откри с колекция на „Романтика Фешън“ дизайнер София Борисова – трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода. Специален гост на ревю-спектакъла беше носителят на Златна игла 2016 за Дизайнер на годината – Светослав Колчагов за Kolchagov Barba, който пристигна специално за събитието веднага след ревюто си по време на седмицата на модата в Лондон. Избрани произведения от своите най-нови колекции показаха също модна къща „РоРа“ с дизайнер Росица Рангелова, дизайнера Христо Чучев, модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов,  „Палома Фешън“ с дизайнер Поля Кинова, както и слънчевите очила KWIAT Exclusive 2017.