fbpx БНП Париба отпразнува 100 години партньорство с киното | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

БНП Париба отпразнува 100 години партньорство с киното

Вече 100 години БНП Париба подкрепя киното по всевъзможни начини – чрез директно финансиране на европейски продукции, партньорство с емблематични фестивали и кино-салони, помощ при възстановяване на стари филмови ленти, въвеждане на иновативни технологии като виртуалната реалност.

Всичко започва през 1917 г., когато една съвсем млада банка, предшественик на БНП Париба, подкрепя със заем филмова продуцентска компания. Отпуснатата сума днес се равнява на близо 600,000 евро. Оттогава БНП Париба се е доказала като най-големия финансов партньор на европейското кино. Днес всеки втори филм, заснет във Франция, е подкрепен от БНП Париба.

В миналото сред филмите, подпомогнати от банката, са шедьоври като „Рим-открит град” на Роберто Роселини, „Сладък живот“ на Федерико Фелини, „Ново кино „Парадизо“ на Джузепе Торнаторе, „Великата красота“ и „Младост“ на Паоло Сорентино. От знаковите френски филми, подкрепени от БНП Париба, можем да споменем „Малкият принц” на Марк Озбърн и „Артистът” на Мишел Азанависиюс. А през 2017 г. по световните 3D екрани тръгва „Валериан и градът на хилядите планети" на Люк Бесон - най-скъпата европейска продукция на всички времена, осъществена в партньорство с БНП Париба.

БНП Париба отбеляза подобаващо юбилея и в София – с тематична кино вечер. На фокус беше филмът на Янус Мец „Борг/Макенроу“ – вълнуваща история за върховете и обратите в съревнованието между две тенис легенди.
БНП Париба използва случая, за да представи и специалните предимства по програма Привилегия за корпоративни клиенти.