fbpx Глътка преживяване сред природата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Глътка преживяване сред природата

Със сигурност живеем в странно време, което едва ли някой си е представял. Но пък човек е оцелял, защото винаги е намирал начин да се приспособи. Вече доста време домовете ни, освен, че са нашата „крепост“, станаха и нашият офис, и всичко останало, което си представяме. От друга страна пък ще се съгласите, че започнахме да откриваме много други неща, които са били пред очите ни, но забързани в делничната въртележка и гоненето на самолети към далечни дестинации, просто не сме ги забелязвали. Като удоволствието да изпиеш чаша чай с приятелки, в студен, но слънчев ден през зимата на открито. Удоволствието да сътвориш пикник на поляната, е такова, че после дълго ти държи топло. Като глътката горещ, енергизиращ и ароматен чай.

С моите приятелки превърнахме пикниците сред природата в различните сезони в истинско преживяване. И ако мислите, че изискват сложна подготовка – не е така. Иска се просто желание и настройка.

През уикенда планирахме да отскочим за няколко спускания на пистата на Мальовица, която най-сетне се покри с добър сняг, а влековете заработиха. В плана този път влизаше и чаено матине на снежната поляна. Натоварихме ските, взехме по едно поларено одеяло, столче и масичка за къмпинг. И понеже обичаме детайлите, не тръгваме без малката бяла покривка с рязана дантела, керамичните чаши и красивия чайник и няколко сърца за декорация. Ще питате как не се чупят? Ами една камъшитена кошница върши отлична работа.

И като ще зареждаме тялото, душата и сетивата, избрахме специалната селекция на Ahmad от плодови и билкови чайове Natural Benefits. И тъй като тази година не сме купували официални обувки и рокли (къде да ги носим?!), затова пък избираме най-доброто за душата. Заредили сме се с цялата серия.

Откриваме нашата девствено снежна поляна точно преди с. Мала Църква по посока на Мальовица. Е, и времето е с нас – въпреки студената сутрин, слънцето щедро започва да сипе лъчи и ни подарява два уникални времеви прозореца, от които ние се възползваме максимално! Точно 15 минути ни трябват, за да разпънем пикника в снега. И магията е готова!

За да може пикникът да не се лишава от топли или хладни напитки, много е важно да се снабдите с добър термос, който през зимата дълги часове държи гореща вода, а през лятото… студено бяло вино, например.

Ами… готови сме! Избираме от пакетчетата чай Immune, който съдържа лимон, джинджифил и куркума – леко пикантен, но много освежаващ. Отпускаме се в шезлонгите и започваме да събираме витамин D. E, няма такова удоволствие!

И понеже искаме максимално да изпитаме ароматите, освен това имаме и вкусни парчета тиквеник, запарваме още един чайник, като слагаме две пакетчета от чай Energy, който съдържа грейпфрут, гуарана и богатият на кофеин мате. Все пак ни трябва енергиен тласък за ски пистата…

Какво преживяване са ските, ще разказваме следващият път. Който е скиор ще ни разбере и сега, останалите могат да се замислят. И никога не е късно да се качите на ски. Умората, която чувствате в края на деня е толкова приятна и в същото време зареждаща, че нямате търпение да усетите възглавницата, а на другия ден отново да се пуснете по белия килим.

И за да завършим в пълен баланс деня и възглавницата да бъде по-мека, не ни остава нищо друго, освен пред камината, докато огънят танцува, да отпием от отпускащия Sleep чай, който съдържа лайка, мед и лавандула и да се оставим в плен на съня…

Серията от плодови и билкови чайове, които ние опитахме, включва шест различни аромати и вкусове, по 20 пакетчета в кутийка.

Immune - съдържа лимон, джинджифил и куркума

Sleep - съдържа лайка, мед и лавандула

Energy - съдържа грейпфрут, гуарана и мате

Slim - съдържа лимон, мате и матча

Digest - съдържа мента и фенел

Beauty - съдържа праскова, рожков и розов цвят