Време за дома

Почти една година след откриването си, ИКЕА отчита у нас 1 650 000 посетители, което надхвърля очакванията на компанията. Според проведено проучване 88% от хората, които един път са посетили магазина, са се върнали отново. Най-голям интерес българите проявяват към мебели за дневната, като помещение в което прекарваме по-голямата част от живота си. Най-търсените са компактните и мултифункционални мебели.
От днес вече е факт и новия каталог на компанията, в който предлага нови, по-ниски цени на 1195 продукта за дома. Така ИКЕА потвърждава ангажимента си да не увеличава цените на всички продукти, посочени в каталога, за една година напред.

Тази година каталогът на ИКЕА е интерактивен. За първи път в историята на ИКЕА притежателите на смартфони ще имат възможността чрез специално иновативно мобилно приложение, достъпно за Android или iPhone устройства, да отключат „добавена реалност” – допълнителна информация от страниците на каталога. Това става чрез специалните символи, разположени до изображенията на някои сраници – когато мобилното устройство сканира съдържанието на съответната страница, притежателят му ще може да разбере, например, какво се крие зад затворените врати на мебелите или да смени завесите в стаите.

Новият каталог е отпечатан в 211 милиона копия на 29 езика и се разпространява в 43 държави.
Любопитен факт е, че средната консумация на енергия за производството на каталога е намалена с 8% - от 2,96 kWh за екземпляр до 2,72 kWh за екземпляр. Намалението е равнозначно на 2000 автомобила по-малко по пътищата за период от една година. Средната емисия на въглероден диоксид за производството на каталога е намалена с 12% - от 0,49 до 0,43 кг. Общият обем е равен на емисиите, изпускани от 1370 автомобила за период от една година.

Facebook comments