fbpx Да запазим хидратирана кожата през зимата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Да запазим хидратирана кожата през зимата

В зимните и студени месеци е предизвикателство за хората със суха и чувствителна кожа да се грижат да нея, за да облекчат усещането за стягане и парене. Търсенето обикновено приключва, когато успеят да открият серамидите.

Серамидите са нещо повече от съставка в козметичен продукт – те съставляват до 50% от естествената липидна мембрана на кожата ни и са отговорни за задържане на хидратацията и повишаване на устойчивостта към външни влияния. В същото време те са ключова съставка във всички продукти на CeraVe, включително хидратиращата грижа за лице и тяло, която осигурява дори на много сухата кожа така необходимата хидратация.

Продуктите на CeraVe са разработени в сътрудничество с дерматолози, които създадоха най-доброто - комбинация от три основни серамида 1, 3 и 6-II, които могат да бъдат открити в нашата кожа. Освен това, благодарение на уникалната патентована технология MVE® за поетапно освобождаване на активните съставки, продуктите осигуряват продължителна хидратация през целия ден, без да омазняват излишно. Това ги отличава от голям брой продукти, които или имат краткотраен ефект, или оставят неприятен филм, който се забелязва върху дрехите.

Благодарение на некомедоногенната и хипоалергенна формула без парфюм, CeraVe хидратиращ крем осигурява целодневна хидратация. Той е специално разработен за суха към много суха и чувствителна кожа, а също така е подходящ и за хора, предразположени към атопия. Освен серамиди, съдържа и хиалуронова киселина, съставка, необходима за поддържане на бариерната функция на кожата и задържане на влагата.

Лекият хидратиращ лосион за лице и тяло CeraVe е предназначен за любителите на леките и флуидни текстури, но имащи суха и много суха кожа, склонна към атопия. Той е без парфюм, некомедоногенен и не дразни. В допълнение към серамидите, този продукт съдържа и хиалуронова киселина, която допълнително помага за хидратиране на кожата.

Кремовете и лосионите на CeraVe за лице и тяло са обогатени и с други естествени съставки като ниацинамид (витамин В3), салицилова и хиалуронова киселина, които допълнително допринасят за ефективността на продуктите. Когато благодарение на серамидите защитната бариера е възстановена, хидратиращите свойства на хиалуроновата киселина действат по-дълго. Здравословната защитна бариера помага да се запази влагата в кожата, докато замърсяванията остават извън нея.