fbpx Тридневено кулинарно шоу Tasty Summer в Бургас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Тридневено кулинарно шоу Tasty Summer в Бургас

В разгара на лятото в Бургас си дават среща звездите на кулинарното изкуство, сомелиери, бармани, баристи и карвинг виртуози, за неповторимо тридневно шоу на открито Tasty Summer. 

На 24,25 и 26 юли обновеният площад Тройката в града ще бъде арена на това зрелищно шоу. Гражданите и гостите на най-добрия град за живеене в България ще могат да се потопят в неповторимата атмосфера на българското гостоприемство и да опитат вкуса на българското лято.

С много музика и настроение, символичният домакин на събитието – бургаският изпълнител Стефан Илчев и водещият от БГ радио – Наско, ще забавляват гостите с много музика и настроение.

Едно от най-атрактивните събития ще бъде между 18 и 20 часа. В уникалната професионална кухня, направена направо под небето от фирма Робуста, първата вечер ще влязат най-популярните шеф готвачи на България. Часът на готвача ще открие кулинарното шоу на шеф Иван Манчев и шеф Андре Токев (председател и зам. председател на Асоциацията на професионалните готвачи). Те ще демонстрират уменията си на живо на пред погледите на многобройните минувачи, а 100 души ще имат възможността да опитат приготвеното от тях тристепенно меню. Към кулинарният дует първата вечер ще се присъединят трима от топсомелиерите на България – Михаил Марковски, Слави Райчев и Йордан Кирилчев със свое шоу и презентация на предлаганите вина.

В 21 ч. започва „Часът на бармана“, който ще бъде открит от рекордьорът на Гинес Пенчо Пенчев.

Втората вечер в „Часът на готвача“ ще влязат шеф Елица Котева и на-добрият шоколадиер – шеф Ради Стамболов и партньорът му Боби Екзархов, които ще приготвят морски деликатеси, фламбирани палачинки. Върхът на шоуто ще бъде приготвяне на „Галактически сладолед“. Сомелиери на вечерта ще са доайените Коста Канариев и Димитър Николов. В късните часове, след барманското шоу на световният шампион Васил Колев, вечерта ще завърши с вкусно кафе и изненадите на топбариста Йордан Дъбов.

През цялото време от 16 до 23 часа ще бъдат отворени демонстрационни палатки с любими храни и напитки, където всеки може да се забавлява, опитвайки вкусовете на лятото. Благодарение на майстор декоратора Веселина Славчева, гостите ще могат не само да се насладят на невероятните произведения на изкуството от плодове и зеленчуци, но и сами да направят първи опит за карвинг.

Първото издание на дългия кулинарен уикенд Tasty Summer се провежда по инициатива на Българската асоциация на собствениците в туризма с изключителното съдействие на Община Бургас и Обществения дарителски фонд – Област Бургас, а осъществяването му е поверено на организаторите на националния конкурс „Сомелиер на годината“.

Списанието е медиен партньор на проявата.