fbpx La vita e' bella с италианска кухня и вината на Катаржина | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

La vita e' bella с италианска кухня и вината на Катаржина

La vita e' bella с италианска кухня и вината на Катаржина

Дори и никак да не разбирате италиански, сигурно сте чували фразата La vita e' bella. Казано иначе – „Животът е хубав“, като в това изречение се събира цялато понятие за красота и любов в съществуването ни. А някой друг пък беше казал, че любовта на мъжете минава през стомаха. Аз ще добавя, че и за жените важи с пълна сила.

През изминалата седмица един от най-добрите български майстори на кулинарното изкуство Шеф Жоро Иванов и италианецът Антонио Мастроджовани (генерален вносител и дистрибутор на вината на Катаржита Естейт за Швейцария) обединиха сили и решиха да представят в реалност как животът става хубав. Те представиха неповторимия вкус на автентичната италианска кухня в ресторант Shades of Red в Grand Hotel Sofia с столицата.

Въпреки, че Антонио Мастроджовани не е професионален Шеф, той е известен с тънкия си усет за съвършенство в кухнята и перфекционизъм в изпълнението на всяко блюдо.

Деветстепенно меню с изключително изискани блюда буквално омагьоса гостите на специалната вечеря. Карпачо от октопод и риба, ризото с филе от сьомга, хайвер и шафран, руло от заешко филе с розмарин и сос от портокал, топло и ароматно сирене Тледжо изграждиха съвършена кулинарна линия. А десертът и диджестивът приготвен лично от Антонио по рецепта на неговата баба, съвсем пренесоха всички в Италия.

И за да има една храна съвършен вкус, тя трябва да е придружена от качествени вина, които в най-голямо съвършенство да кореспондират с всяко ястие. Тази отговорна задача бе поверена на вината на Катаржина Естейт.

“Le Rose” Syrah & Malbec & Cabernet Franc, “Les Amandiers” Chardonnay & Sauvignon Blanc, “Chopin Nocturne” Merlot & Cabernet Franc и "il Terzo" Cabernet Sauvignon & Merlot & Malbec (лимитирана серия, произведена само за швейцарския пазар) беше специалния винен подбор, с които беше представено специалното меню на Антонио Мастроджовани.

Със своя изключителен вкус и качество, вината на Катаржина Естейт допълниха красотата на вкусовете на деветстепенното меню, създадоха чувство за елегатност и стил на специалната вечеря.


 

Facebook коментари