fbpx Отново връчват наградите "Златна игла" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Отново връчват наградите "Златна игла"

След пет години прекъсване отличието „Златна игла” отново ще бъде връчено на най-добрите в българската мода. За големите призове гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл журналисти от печатните и електронни медии у нас. Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 10 април. Носителят на Златна игла 2013 за Принос към българската мода – Стилист Капанов – е председател на “Национално сдружение на фризьорите в България”; президент на “Интеркоафюр – България” и “Интеркоафюр – Източна Европа” ; също така председател на Националната и Регионална занаятчийска камара и издател на списание “Прическа и стил”.

На 10 април носителката на „Златна игла 2013” в категориите „Дизайнер на годината” и „Модна къща на годината” – София Борисова – ще покаже част от юбилейната си колекция Limited Edition, създадена по повод 20-годишнината на модна къща Romantika Fashion.
Носител на приза „Най-добър млад дизайнер” – Николай Божилов – ще покаже колекцията си „1300+33”. В нея той прави паралел между кубизма от началото на двадесети век и минимализма в модата на 90-те години.

Носителят на Златна игла 2013 в категорията „Моден фотограф на годината” – Костадин Кръстев-Коко – е снимал голяма част от представителите на българския елит, както и фотосесии и корици за почти всички списания в България. Редица дизайнери също му се доверяват за фотосесиите на колекциите си. Статуетката "Златна игла" е изработена от най-добрия български бижутер – Анжело Красини.

Освен носителите на приза „Златна игла 2013”, които ще представят свои модели на събитието, гости на ревю-спектакъла ще бъдат известни модни къщи за дамско и мъжко облекло.
Модният бранд „Аристократ” ще покаже луксозна casual колекция в многообразие от цветове. Водеща материя в нея е кашмирът, не случайно наречен „кралска нишка”.
Модният бранд VHK fashion с дизайнер Веселка Крачунова ще представи премиерно колекцията „Четири сезона”. Моделите в нея са функционални и са израз на съчетаните в силата на жената – красота, елегантност, чистота и финес.

Модна къща Paloma Fashion с дизайнерка Поля Кинова ще покаже колекция официални тоалети Desire Me, която приветства младите момичета и дами с усет към красивото.
Дизайнерът Стоян Радичев ще представи абитуриентска и официална мода за сезон пролет-лято 2013. Тоалетите са с класически кройки, ефектни украси и декорации, а колекцията представя жената като съвкупност от нежност, феерия и сексапил.
Модна къща „Агресор” ще представи официална колекция мъжка мода за пролет-лято 2013. В ансамбъла на мъжкия костюм присъстват елек, фишу и брошка, като допълнение към цялостния завършек.
Дизайнерката Жана Жекова – трикратна носителка на приза "Златна игла" – ще представи модели от най-новата си колекция „Небесна палитра”. Тя е вдъхновена от богатите нюанси и преливни тонове на небето.