fbpx Японският феномен - завръщане в младостта | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Японският феномен - завръщане в младостта

Започвам от времето, когато бях току-що дипломирана студентка, завършила магистратура по Спорт, фитнес и здраве и с отличен успех защитих дипломната си работа. Така придобих задълбочени познания по диетично хранене и регулирането на телесното тегло, знания за теорията и методиката на фитнес подготовката при отделните спортни дисциплини, както и много други. Като следдипломна квалификация завърших и курс по Масажи и рехабилитация, Китайски масаж, Гуаша и рефлексотерапия, курс по Медицина и курс по Козметика. Но не това е темата. Така се роди любовта ми към красотата отвътре и отвън и японската литература. Насочих вниманието си и към досега учудващия за Запада японски феномен: Защо японките са толкова стройни, младолики и с копринено гладка кожа? Опънати и младолики лица, стройни, без излишни грамове мастни натрупвания на тялото. 

Затова темата днес е как да задържим младостта по-дълго върху лицата и телата си и как да изпитваме удоволствие, когато се погледнем в огледалото. 

Ето 6 причини, които обясняват японския феномен на младостта:

1. Отличителен белег на японската кухня е рядкото използване на обикновена готварска сол и рафинираната захар. Тези вредни за много хора продукти се заменят с умерени количества морска сол, водорасли, соев сос, сушени плодове. 
2. Вместо кафе пият зелен чай, а пшеничният хляб е заменен с ориз или оризови хлебчета. 
3. Японската кухня използва храни, съдържащи големи количества влакна и целулоза, които са идеалната "метла" за храносмилателния канал. 
4. Друго важно предимство на японската кухня е щадящата термична обработка на хранителните продукти – има нещо магическо в това. Аз се влюбих в този метод за приготвяне на храната и вкъщи следваме това правило. Освен това тя предлага множество плодове, зеленчуци и риба. 
5. Японският начин на хранене се характеризира с използването на големи количества храни, съдържащи витамините А, С, Е

Именно благодарение на тези предимства, японската кухня се смята за една от най-здравословните в света. С такъв начин на хранене, без изобщо да полагате каквито и да е било усилия, се свалят 4-5 килограма месечно. При това, ще се чувствате изпълнени с енергия и желание за живот. Ще се чувствате доволни и щастливи. Ще чувствате хармония между тялото и психиката си. Всички искат да бъдат здрави, красиви, младолики и да живеят дълго.

Следващият петък ще ви открия една малкоизвестна тайна за прословутото японско дълголетие. Ще ви насоча и към някои от любимите ми литератури за японките и тяхната кадифена кожа. 

И за да усетите част от японската култура в ЕСТИ БЮТИ, ще се насладите на невероятни японски масажи за лице, шия и деколте, източноазиатски масаж, както и на известния Гуаша масаж. Очакваме ви!

За записвания и консултации: 087 755 8869

estibeauty.spa@gmail.com