fbpx Без сърбежи и стягане на кожата през зимата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Без сърбежи и стягане на кожата през зимата

През зимата кожата е изложена на повишено влияние на въздуха. Студеният, ветровит и сух въздух отнема естествените масла от повърхностния й слой и така тя става груба, стегната и напукана. Каквото и да е в основата на „зимния сърбеж“ дермокозметичния бранд La Roche-Posay има специална линия Lipikar с формули, подходящи за кожа склонна към атопичен дерматит, придоби култов статус сред всички, които се борят с чувствителна и много суха кожа.

"Най-важен при суха кожа е изборът на хидратиращ продукт. Добрият хидратиращ крем не съдържа само вода, а напротив по-скоро действа, като предотвратява или намалява загубата на вода от кожата, позволявайки й да се рехидратира отвътре. Основна съставка във всички продукти на Lipikar - маслото от карите е известно точно със способността си да възстановява хидролипидния филм на кожата с липиди, подобни на тези на кожата.” - обяснява дерматологът д-р Маргарита Качева.

Експертите на френския бранд установиха, че не е достатъчно просто да се възстанови бариерната функция на кожата при хора, които се сблъскват с различни кожни проблеми, като екземаа. Също толкова важно е да се възстанови балансът на микробиома, който при нарушаване води до различни кожни заболявания. В случай на атопичен дерматит има преобладаване на staphylococcus bacteria aureus и чести епизоди на възпаление.

Въз основа на тези научни заключения, "звездата" на цялата линия - Lipikar Baume AP+M - високоефективна формула, която незабавно успокоява, облекчава усещането за сърбеж и предпазва от интензивна фаза на сухота на кожата. Съдържа Aqua Posae Filiformis, изключителна патентована активна съставка, която принадлежи към пребиотиците и е разработена чрез "зелена химия" в лабораторията La Roche-Posay. Формулата е допълнително подсилена със съставката microresyl, която също помага за връщането на баланса на микробиома. За възстановяване на защитната функция на кожата, освен формулата, има и съставки като масло от ший, ниацинамид и термална изворна вода.