fbpx Дерматологията има решение за всеки проблем | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Дерматологията има решение за всеки проблем

Статистиката показва, че 50% от пациентите с акне се самоизолират, 46% са склонни към депресия, 79% от пациентите с екзема често не ходят на работа в най-активната фаза на проблема, а от 47 до 60% от тях имат проблеми със съня.

Акнето или появата на малки зачервявания по лицето са достатъчна причина за все повече хора по света да променят ежедневието си, а от там и качеството си на живот. Колкото е по-сериозен кожният проблем, толкова по-силно се отразява на начина на живот на човек. А тези проблеми са все по-често срещани – над 2 милиарда души по света страдат от някакъв кожен проблем.

Имайки предвид тази тъжна статистика, през 2020 г. марката La Roche-Posay, лидер на пазара за дермокозметика, проведе научно проучване, от чийто изводи стана ясно, че кожните проблеми са нещо много повече от само проблеми на кожата – често те водят и до много сериозни социо-психологически проблеми за пациентите, като гняв, депресия, липса на амбиция, липса на сън, ниско самочувствие, асоциализиране.

След тези изводи и в продължение на основната мисия на марката La Roche-Posay за последните 40 години – да подобри ежедневието на хората и здравето на тяхната кожа, стартира кампанията #skinismorethanskin.

"Смело мога да кажа, че всички кожни проблеми стават все по-често срещани в последните години. Пациентите с атопичен дерматит са се увеличили 3 пъти само за последните 10 години, като все повече нараства техният брой в индустриализираните страни, като в някои държави над 30% от населението има някакъв вид атопия. Акнето също отдавна не е проблем само при тийнейджърите, а все повече от него страдат жени между 25 и 40 години. Благодарение на компании като La Roche-Posay, на пазара има множество продукти, подходящи за справянето с тези проблеми, като например гамите Lipikar, Effaclar или Toleriane.

Важно е пациентите да знаят, че правилната и отговорна грижа за кожата e системна и продължава цял живот, а не е нещо, което да правим за два-три месеца, докато проблемът отшуми.", акцентира д-р Айлин Шеф, дерматолог с богата практика и множество специализации в чужбина.