fbpx Едва половината българчета спортуват | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Едва половината българчета спортуват

Едва половината българчета спортуват

Само половината от деца практикуват спорт (44%), показват данните от най-ново проучване на Procter & Gamble. Една четвърт от родителите, чийто деца не практикуват спорт, смятат, че липсата на интерес към спорта у деца е основната причина за това, че те не практикуват спорт. Друга четвърт от тях (18%) смятат, че техните деца са твърде малки, за да практикуват спорт или нямат достатъчно време за това (12%).

„Спортът е много важен за развитието на младежите и той трябва да е част от ежедневните занимания на едно дете. За това родителите са основна роля в мотивирането и окуражаването на децата си да практикуват спорт.“ – споделя Йордан Йовчев, зам. министър на Министерството на физическото възпитание и спорта.
По-голямата част от интервюираните родители (85%) смятат, че спортът е важен за развитието на тяхното дете. Въпреки това, само 12% от родителите, чиито деца не практикуват спорт, планират да запишат детето си на спорт в следващите 6 месеца.

В допълнение, P&G се наема да подкрепя младото поколение спортисти, подписвайки едногодишно споразумение с Българската федерацията по спортна гимнастика, за да подпомогне развитието на младите талантливи спортисти по пътя им към постигането на техните мечти.