fbpx Вратите за къщи на Hörmann - оптимална топлоизолация с коефициент на топлопреминаване на световно ниво | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Вратите за къщи на Hörmann - оптимална топлоизолация с коефициент на топлопреминаване на световно ниво

Вратите за къщи на Hörmann - оптимална топлоизолация с коефициент на топлопреминаване на световно ниво

Hörmann поставя нови мащаби при топлоизолацията на вратите за къщи: алуминиевата входна врата ThermoCarbon достига коефициент на топлопреминаване до 0,47 W/(m²•K) и с това си осигурява първенството по топлоизолация сред вратите за къщи. Новата алуминиева врата за къща ThermoSafe с коефициент от 0,8 W/(m²•K) също отговаря на изискванията за пасивните къщи. Строителите и архитектите могат да избират от множество дизайни и различни видове секретно оборудване.

Алуминиевото платно на вратата ThermoCarbon е с дебелина от 100 мм, по-дебело е от една папка за документи. Въпреки тази масивност вратата се управлява изключително лесно, тъй като леката конструкция от алуминий и карбонови стъклени влакна се грижи за топлоизолацията и стабилността при минимално тегло.

С коефициент за топлопреминаване от 0,47 W/(m²•K), според производителя досега единствената алуминиева входна врата за къща на пазара с такъв коефициент, ThermoCarbon е подходяща за пасивните и плюс-енергийни къщи, които произвеждат повече енергия отколкото се нуждаят. За сравнение: актуалният до 2019 г. стандарт за пасивни къщи ново строителство според изискванията на Наредбата за пестене на енергия (ENEV) е с почти двойно по-висок коефициент 0,8 W/(m²•K). Коефициентът за топлопреминаване е мярка за преносимост на топлина чрез строителен елемент и се измерва в W/(m²•K). Коефициентът показва, каква енергия е необходима на м² от строителния материал от една страна, за да се поддържа температурна разлика от един келвин. Колкото по-малък е коефициентът, толкова по-добра е изолацията.

Новата рекордна стойност в категория топлоизолация е възможна между другото благодарение на профила на крилото от стъклени влакна, който е подсилен с карбон, както и алуминиевата рамка с дебелина 111 мм. Четиристепенното изолационно остъкление също допринася за намаляване на загубите на топлина и по този начин за спестяване на допълнителни разходи. Друго предимство на четиристепенното остъкление е, че то защитава от уличния шум.

Вратата за къщи ThermoCarbon освен много добрата топло- и шумоизолация предлага и висока степен на сигурност.

Серийното деветстепенно заключване и пантите със защита срещу насилствено повдигане възпрепятстват опитите за взлом. От пролетта на 2014 г. като опция към вратата ThermoCarbon се предлага защитното оборудване RC 2, RC 3 или RC 4, които се грижат за това, вратата да устои до десет минути при евентуален опит за насилствено проникване например с акумулаторна бормашина (виж поясненията в долната таблица). Изследвания показват, че един опит за взлом трае не повече от три минути. Предлаганото само от Hörmann защитно многослойно остъкление с дебелина 8 мм. предпазва от порязване в случай на счупване отвътре или отвън, тъй като стъклените влакна са свързани така, че остават в намиращото се вътре фолио.

Паралелно с новия световен шампион по топлоизолация Hörmann представя и една друга новост – алуминиевата врата за къщи ThermoSafe. Тази врата отговаря на всички изисквания за врати за приложение в ниско енергийните къщи, тъй като с масивното си, дебело 73 мм. алуминиево платно тя е с коефициент до 0,8 W/(m²•K). Тази врата също притежава защитно оборудване от висок клас със серийната петстепенна ключалка и защитното остъкление. Освен това към вратата ThermoSafe като опция се предлага и защитното оборудване RC 2 или RC 3.

Новите врати ThermoCarbon и ThermoSafe от Hörmann се предлагат с различен дизайн. Може да избирате измежду мотиви със или без остъкление и 11 предпочитани цвята или RAL по желание. Комбинирани с интегриран във фасадата на сградата гараж от Hörmann Вашата къща ще приковава погледите.  

А ето и класовете на защита срещу взлом. 

Като опция към новите врати ThermoCarbon от Hörmann може да поръчате защитното оборудване RC 2, RC 3 или RC 4. Новата врата ThermoSafe се предлага с опция за защитно оборудване RC 2 или RC 3. Изследвания показват, че един опит за взлом трае средно не повече от три минути. Със защитното оборудване RC 3 или RC 4 вратите са защитени до 10 мин. при опит за взлом от опитни извършители. 

Facebook коментари