fbpx Световните голфъри пристигат у нас за Volvo World Match Play | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Световните голфъри пристигат у нас за Volvo World Match Play

Между 16 и 19 май тази година, България за първи път е домакин на един от най-престижните голф турнири в света – Volvo World Match Play. Най-добрите голфъри на планетата се събират заедно на игрището Thracian Cliffs край Каварна. Играта им ще бъде следена от над милиард домакинства по земята, благодарение на впечатляващите 1600 часа телевизионно излъчване и акредитацията на повече от 250 водещи световни спортни медии.

За събитието МОТО-ПФОЕ предаде на международния организационен щаб на турнира лимитирана серия от 30 автомобила Volvo XC90 Champion Edition, поръчани специално за обезпечаване мобилността, комфорта и безопасността на световния голф елит. След приключване на състезанието те ще станат собственост на ценители на аристократичния спорт при изключителни условия. Ограничената серия, страхотното оборудване, пробегът под 1000 км и изпълнената историческа мисия превръщат притежаването на Volvo XC90 Champion Edition във възможност, която се открива само веднъж в живота.

През 2013 г. турнирът отбелязва 50 години от първия Световен мач плей шампионат, 130-ото спонсорство на Volvo в мъжкия професионален голф и 80-ия турнир на марката в Европейската верига. Шампионатът се организира съвместно с Volvo от 2009 г. Турнирът събира по квалификационни критерии 24-ма световноизвестни участници. Състезателите се разделят в осем групи по трима, които играят в четвъртък и петък, след което 16 голфъра продължават на директни елиминации в събота. Полуфиналите и финалът са в неделя, 19 май. Жребият ще бъде теглен на официална пресконференция в “Тракийски скали” в 13.30 ч. на 14 май, вторник.

Това е първото събитие от Европейската верига, което ще се проведе в България – на прекрасното игрище по дизайн на Гари Плеър. Игрището, разположено по протежение на скалите, се простира на самия бряг и безкрайната синева на Черно море може да се види от всяка дупка. Volvo World Match Play на “Тракийски скали” безспорно е едно от най-предизвикателните и зрелищни състезания на планетата в момента.