fbpx Coffee and Wine Lab - щипка ароматна романтика в сърцето на София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка

Coffee and Wine Lab - щипка ароматна романтика в сърцето на София

Борислав и Димитър Проданичини са от онези млади хора, които като си наумят нещо, го правят. Като истински банскалии с твърд характер (наследници на Вапцаровия род) те решават да започнат бизнес в столицата, в нейно сърце с това, което е тяхна любов.

 

Запрятат ръкави и съвсем сами, с двете си ръце правят ремонт на една от красивите стари къщи с високи тавани, принадлежала на търговец. Съпругата на Димитър Гергана прави интериорния дизайн. Работят до 5 часа сутринта в деня на откриването на най-новото кафеено и винено място в София - Coffee and Wine Lab by Prodanichin на ул. Неофит Рилски 38.

 

Не пестят средства и купуват „мерцедеса“ на кафе машините, за да могат да предложат кафе, което да ви „удари в петите“.

„Кафето ми е стара любов и исках да направя място, където да може да се консумира истинско кафе, защото хората все повече започват да оценяват тази напитка. Всеки месец ще каним различни баристи, които да пекат своите кафета специално за нас“, споделя Борислав.

 

Къщата носи романтиката и стила на отминали времена, уюта и тишината, нарушавана някога от шума на тафти и кринолини. Реално кафенето се намира на втория етаж, а на първия етаж приготвят напитките. Всяка стая е декорирана в различен стил и ако имате дори бизнес среща, може да затворите вратата и да се чувствате съвсем уединено.

 

Заедно с това тук може да отпиете и специалните вина, селектирани за заведението, а допълнително собствениците имат идея всяка седмица да се провеждат тематични дегустации на различни вина.