fbpx Volvo внедрява Google приложения с гласови команди | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Volvo внедрява Google приложения с гласови команди

Volvo внедрява Google приложения с гласови команди

Volvo Cars обяви съвместната си работа си с технологичната компания Google по внедряване на редица приложения с възможност за гласова команда. Google Assistant, Google Play Store, Google Maps и други услуги, ще се предлагат със следващото поколение инфотейнмънт система Sensus, базирана на операционната система Android. Планира се партньорството на Volvo Cars с Google в бъдеще да обогати и усъвършенства взаимодействието между потребителя и неговия автомобил.

Освен приложенията и услугите, разработени от Google и Volvo, и внедрени в колата, клиентите ще имат достъп и до хиляди допълнителни приложения, налични в Google Play Store и оптимизирани за базираните на Android инфотейнмънт системи.

„Услугите на Google в автoмобилите на Volvo ще ускорят развитието на иновациите в сферата на свързаността“, заяви Хенрик Грийн, старши вицепрезидент по проучването и развитието във Volvo Cars. „Скоро Volvo водачите ще имат директен достъп до хиляди приложения, които ще направят ежедневието в колата още по-лесно и приятно“.

Google Assistant осигурява гласова команда на основни функции, като контрол на климатика, пускане на музика и изпращане на съобщения. Очаква се тази дигитална интеграция да намали разсейването на водача и да му помага да съсредоточи вниманието си изцяло върху пътя.

Google Maps ще позволи на следващото поколение Sensus система да актуализира трафик данните и пътните карти в реално време, да информира водача за актуалната ситуация на пътя и да предлага алтернативни маршрути спрямо трафика в момента.

Шведската компания се ангажира да развива стратегически взаимоотношения и с други партньори, за да разшири още повече богатата гама от услуги за свързаност, които предлага на клиентите си. Volvo Cars също така продължава да разработва и свои собствени приложения, софтуерни решения и услуги за свързаност.
 

Facebook коментари