fbpx Връчиха призовете за “Експортьор на годината” за 2016 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха призовете за “Експортьор на годината” за 2016 г.

Връчиха призовете за “Експортьор на годината” за 2016 г.

Сайтът на успелите в експортния бизнес exporter.bg връчи за пета поредна година наградите “Експортьор на годината”, а по традиция вече Народния театър "Иван Вазов" приюти церемонията. Класациите на exporter.bg обхващат фирмите от малкия и среден бизнес, защото за сайта е национална кауза, те да бъдат подкрепени.

Голямата награда за Най-големи приходи от експорт през 2016 г. спечели фирма Куминяно Фрут ООД. Микеле Санторелли, управител и съдружник в компанията получи ценния приз от Лъчезар Борисов, заместник- министър на икономиката. За пета поредна година Министерството на икономиката бе партньор на събитието.
“Експортьор на годината” за Най-динамично развиваща се компания в експорта за 2016 г. стана АТС Стоун ООД, а приза за Завоюване на нови пазари отиде при Айгер Инженеринг ООД. Носител на наградата за Устойчивост на развитие е Брезово АД.

По данни на Националния статистически институт през 2016 г. предприятията в България са изнесли стоки за 47.186 млрд.  лв. 45.5 % от тези 47.186 млрд.  лв. идват от експорта на фирмите от малкия и средния бизнес. Това каза при откриването на церемонията по връчването на наградите „Експортьор на годината“ 2016 Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg.

Тази година за четвърти път бе връчена специална награда За рестарт. Тя е за фирма  РАИС ООД,  постигнала изключителни успехи в експорта и възродила традициите на България в областта на машиностроенето. Нишан Бъздигян, управител на компанията, получи наградата от Сашо Чакалски, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на Общинска банка.