fbpx За трета година в София започват "Зелени дни" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

За трета година в София започват "Зелени дни"

За трета година в София започват "Зелени дни"

За трета поредна година, между 20 и 22 април, ще се проведат „Зелени дни” - фестивал на отговорния туризъм, природата и здравословния живот, който ще се проведе пред Народен театър „Иван Вазов“.
Зелени дни се организира от Българската асоциация за алтернативен туризъм, със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Столична община.
В програмата е включено изложение на продукти за един по-здравословен начин на живот, екипировка за планина, катерене и къмпинг, както и представяне на природозащитни организации, природни паркове и общини, зелени и отговорни туроператори.
Откриването на Зелени дни ще се проведе на 20 април от 10:30 часа. Тогава ще бъдат наградени победителите във фотоконкурса „Зелено: с ритъма на града“.
В програмата са включени разнообразни активности – от готварски семинар до работилници за рециклиране, уроци по фермерство в градска среда, устойчиво развитие, екологично образование и т.н. С помоща на Фондация „Тайм“ ще бъде Зелени дни ще бъдат първото събитие в България, което ще измери въглеродния си отпечатък.
Подготвени са и полезни и интересни презентации за различни зелени дестинации и пътешествия. Гостите на фестивала ще научат и какво се случва около Беглика и Узана. По-сръчните ще могат да покажат способностите си на някои от уъркшоповете.
За малките посетители на Зелени дни отново ще има стена за катерене и велосъстезание с награди, както и други интерактивни игри. Колоездачите ще очакваме в неделя, в 9 часа, за да се запишат за съзтезанието. За най-активните сме подготвили специални награди и изненади.