fbpx Загорка раздаде награди от Зеления си фонд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Загорка раздаде награди от Зеления си фонд

На специално събитие Загорка Зелен Фонд 2014. раздаде общ награден фонд от 22 000 лв., Първо място и награда от 10 000 лв. за проект „Пасивна еко класна стая“, разработен от СНЦ „Архитектура на бъдещето“, връчиха членовете на журито в конкурса арх. Петър Киряков и арх. Иван Атанасов. Класната стая от ново поколение ще бъде реализирана от „Загорка“ АД. Населеното място от регион Стара Загора, където да бъде изпълнена Пасивната еко класна стая, ще бъде определено чрез онлайн гласуване на корпоративни сайт на ЗАГОРКА, където е достъпна и повече информация за проекта.

Второ място и награда от 7 000 лв. за проект „Безплатно отопление, без вредни емисии“, разработен от  Манол Манолов, беше връчена от Емил Христов, председател на Общински съвет, Стара Загора и член на оценяващата комисия на конкурса.

Трето място и награда от 5 000 лв. бяха отредени за проект „Използване на водата от последното изплакване на пералнята“, разработен от Венелин Диков. Те бяха предоставени на печелившия от преподавателя в ТУ и член на журито на конкурса г-н Момчил Рабаджийски.

„Загорка Зелен Фонд е израз на нашето убеждение, че освен да правим добър бизнес, можем да правим и добро като инвестираме в общността, в която развиваме дейността си. Много се гордеем с факта, че ЗАГОРКА е лидер не само на пазара, не само в иновациите, не само в представянето на нашите марки, но и в социалната отговорност. Нашата дарителска програма е уникална сред бирените компании в България и за нас е радост, че в годините сме изградили здраво партньорство с областните и общинските власти и работим с лекота и удоволствие заедно, за да създаваме по-добър свят“, коментира по време на церемонията Нина Владимирова, мениджър правни въпроси и корпоративни връзки, „Загорка“ АД.