fbpx Започва стипендиантска програма за студенти с ХВП специалности | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва стипендиантска програма за студенти с ХВП специалности

Първата стипендиантска програма за студенти с ХВП специалности в страната стартира Хранителният холдинг „Белла България”. В партньорство с университетите компанията ще отличи най-добрите млади специалисти и освен финансова помощ, ще им даде и възможност за професионална реализация в България. Първите трима стипендианти на „Белла България” ще бъдат студенти от УХТ (Пловдив) – висшето учебно заведение, чиито възпитаници са едни от най-добрите специалисти в ХВП бранша в страната. Традиция е хранителният холдинг да участва активно в подготовката на студентите от УХТ за професионалната им реализация чрез ежегодни практически програми във фабриките на „Белла България”. Новата форма на партньорство беше декларирана в „Спогодба за сътрудничество в сферата на образованието” с подписите на Елза Маркова, изпълнителен директор на хранителната компания и проф. д.т.н. инж. Кольо Динков, ректор на УХТ.

„За нас като компания - лидер в хранително-вкусовия бранш, е важно младите специалисти да остават в България и да бъдат добре подготвени за практиката. Затова даваме възможност на най-добрите да спечелят годишни стипендии на стойност 2 000 лв.”, каза Елза Маркова.

Стипендиантите на „Белла България” ще бъдат определени с конкурс за есе. А специално жури с представители на университета и хранителния холдинг ще избере победителите. Темата на есето е „Как виждам развитието на „Белла България” в хранителната индустрия”. Подробности за условията за участие и сроковете ще бъдат обявени на специална среща със студентите.