fbpx Засилен интерес към селските имоти около Варна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Засилен интерес към селските имоти около Варна

Водеща снимка
Да

Засилен интерес към селските имоти около Варна

"Пазарът в морската столица Варна продължи от средата на май там, от където беше стопирал в средата на март, това коментира Калин Чернев, регионален мениджър на BULGARIAN PROPERTIES за Варна. Просто пропуснахме два месеца, в които почти нямаше реализация на сделки, а много от нас го приеха като време за наваксване с изостанали задачи и планиране на бъдещата дейност".

Такава пауза нямаше при строителството. Почти всички строителни компании във Варна продължиха работа по обектите си в обем и срок, заложен първоначално. Не се наблюдаваше и изменение на цените. Очакванията за драстичен спад на цените на градските апартаменти не се оправдаха. Строителните компании търпеливо изчакаха възобновяването на продажбите, без да прекъсват работа. И към днешна дата, когато запитвания, огледи и реализация на сделки набират скорост и се опитваме да достигнем нивата от началото на годината, работим със същите ценови листи отпреди пандемията.

Наблюдава се активизация на купувачите във високия ценови клас в търсене на добри цени за уникални имоти, каквито Варна може да предложи - жилища до морската градина, с необезпокоявани морски гледки, в луксозни комплекси, както и къщи и резиденции в курортите около Варна. С оглед на по-голямата гъвкавост, към която са склонни собствениците към момента, експертите смятат, че има потенциал да се сключват изгодни сделки, стига очакванията на купувачите да са реалистични и да не подхождат с прекомерни нагласи за намаляне на цени.

Усеща се раздвижване и на извънградския пазар. Все повече хора, които са били в изолация в апартамент в града, започват да оценяват предимствата на крайградската къща с двор. Села, които имат добра инфраструктура, разполагат с магазини за стоки от първа необходимост, и са на разстояние 30-40 мин. с кола от града, започнаха да стават все по-интересни за жителите на Варна, а и не само за тях, но и за хора от вътрешността на страната, които искат да имат собствен дом близо или на морския бряг.

Същото се наблюдава и при ваканционните апартаменти, където особено голям интерес в момента има към Бяла. Курортите около Варна са предпочитани заради своето спокойствие, а атрактивните цени на имотите ще привличат все по-голям интерес от страна на българските купувачи.

Наред с това, се очаква активизация и на чуждестранния интерес, когато бъдат отворени границите и отпаднат ограниченията за пътуване.