fbpx Заводът за смазки "Верила Лубрикантс" с нова инвестиция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Заводът за смазки "Верила Лубрикантс" с нова инвестиция

Министърът на Икономиката Божидар Лукарски и Пламен Бобоков - Председател на СД на Приста Ойл, прерязаха лентата на разширения и обновен завод «Верила Лубрикантс» - част от Приста Ойл, в с. Равно поле, община Елин Пелин. На събитието прерязана в присъствието намножество чуждестранни партньори на Приста Ойл, дошли специално за церемонията. Инвестицията е на стойност от 1.5 млн. евро и е направена със със собствени средства и инвестиционен заем от ЕБВР.

Верила Лубрикантс произвежда пластични смазки, които се използват в целия спектър на промишлеността, транспорта, селското стопанство и др. Историята на компанията датира от 1946 г., когато започва производството на машинни масла и смазки. През 2007г. Приста Ойл Холдинг придобива мажоритарен контрол чрез новосъздаденото дружество Верила Лубрикантс АД. До момента са инвестирани над 5 млн.лв в подобряване на производствената площадка, условия на труд, техническо обезпечаване и оборудване за контрол на качеството и производствения процес.

60% от продукцията на Верила Лубрикантс е експортно ориентирана в страните от Европа, Азия и Африка. С инвестицията, предоставена от ЕБВР, е повишен капацитета на фабриката от 4 000 МТ на 8 000 МТ греси годишно. На новата производствена линия ще се произвеждат изключително продукти от най-високи класове - комплексни, високотемпературни и нискотемпературни смазки, смазки за работа в агресивни среди и др. Към момента дружеството е разработило и внедрило в производство над 90% от цялата гама продукти ползвани в световен мащаб, което го нарежда сред водещите производители в бранша.