fbpx ScaleFocus отваря развоен център в Бургас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

ScaleFocus отваря развоен център в Бургас

ScaleFocus отваря развоен център в Бургас

Българската технологична компания ScaleFocus („Скейл Фокус“) отваря нов развоен център - в Бургас. До края на 2018 г. се планира да бъдат открити 20 нови работни места там, а до края на 2019 г. – още 40. Клиентите на фирмата от САЩ и Европа са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти в Бургас. Това заяви г-н Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus, след среща с Кмета на града  Димитър Николов.

Търсят се софтуерни инженери с разнороден опит и умения, както и лидер, който дългосрочно да оглави бургаското представителство. „Търсехме такова място за регионалния си център, на което да има истински ИТ таланти. И се спряхме на Бургас“, пояснява Пламен Цеков.

Изборът е резултат и от доброто партньорство с община Бургас и институциите. Компанията има за цел чрез присъствието си в града да подпомогне местната ИТ общност със знания и опит. Това ще се случи посредством периодични събития - технологични разговори и „Java beer“ вечери, на които сифтуерните инженери се запознаят с новостите в програмните езици и технологии. От началото на годината компанията е част от комитета за откриване на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която специалисти от ScaleFocus ще преподават.  
ИТ индустрията може да задържи талантите в България, категоричен е Пламен Цеков. „Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнесем“ извън България ИТ професионалисти“, обобщава той.

От ScaleFocus са поканили своите служители, родени в Бургас, да се завърнат на родното си място и да работят от там. Близо дузина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.   
Бургас  е третият развоен център на ScaleFocus след София и Пловдив. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда. През 2019 г. ScaleFocus ще инвестира в още един регионален развоен център в България.