fbpx Зоните с богато биоразнообразие стават привлекателни дестинации за туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Зоните с богато биоразнообразие стават привлекателни дестинации за туризъм

етикети

С инициатива за представяне на зони с богато биоразнообразие, както и на част от старите религиозни маршрути край София, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) отбеляза днес Световния ден на туризма. Тази година събитието е посветено на опазването на биоразнообразието и разгръщане на потенциала му за стимулиране на туризма.

МИЕТ представи възможностите за превръщане на зоните с богато биоразнообразие в привлекателни туристически дестинации за туристите в страната, както и възможностите за обвързване на еко и културни туристически маршрути. При посещение в Центъра за опазване на влажните зони „Драгоманско блато“ бяха коментирани възможностите за стимулиране опазването на биоразнообразието и на устойчивите туристически практики у нас. Целта на зоните с богато биоразнообразие е да се превърнат в привлекателни дестинации, но и да допринасят активно за опазване на природното наследство.