fbpx БНТ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
През месец ноември започнаха снимките на новия български игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Българската национална телевизия и „Мирамар филм“. Сериалът, който се реализира от творческия екип на „Порталът“, е първият такъв, спечелил финансиране от Националния филмов център.
Българската национална телевизия обяви официално две нови конкурсни сесии за селекция на филмови проекти за телевизионни филми и сериали, копродукции и „присейл“. „Радваме се, че имаме възможност да проведем сесиите, не само законовото задължение, като сме заложили на това, което правим като полити
На 5 януари (четвъртък) от 21:00 ч. по БНТ 1 ще се излъчи дългоочакваният премиерен епизод на сериала „Вина“. Продукцията е част от филмопроизводството на обществената телевизия. В семейната история на сериала „Вина“ зрителите ще видят преплитането на две основни теми – виното и вината.
Започнаха снимките на новия сериал на БНТ - „Вина“. Лентата е част от филмопроизводството на обществената телевизия и се очаква да е готова през есента на 2022 г. Първият снимачен ден на „Вина“ беше заснет в с.
Българското общество пише оценка „Добър 3.57“ на правителството за изминалите 100 дни на управление, които бяха белязани с кризи във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, Ковид вълна и нарастващи цени на енергоносителите.
Българската национална телевизия придоби изключителните права за безплатно  ефирно излъчване на Олимпийските игри. Ръководството на обществената медиа сключи договор за партньорство с Discovery,  в резултат на което придоби права за безплатно ефирно излъчване на Зимните олимпийски игри през 2022 г.
“Чувство за хумор” е новата видео поредица, в която през тази есен публиката ще гледа 20 хумористични видео истории с популярни личности, посветени на Музея на хумора и сатирата, Габрово и карнавала там.
Българска национална телевизия обяви предстоящото начало на новата конкурсна сесия за филмопроизоводство.