fbpx БНТ придоби правата за безплатно ефирно излъчване на Зимните и Летните олимпийски игри | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

БНТ придоби правата за безплатно ефирно излъчване на Зимните и Летните олимпийски игри

Българската национална телевизия придоби изключителните права за безплатно  ефирно излъчване на Олимпийските игри. Ръководството на обществената медиа сключи договор за партньорство с Discovery,  в резултат на което придоби права за безплатно ефирно излъчване на Зимните олимпийски игри през 2022 г. в Пекин и Летните олимпийски игри през 2024 г. в Париж. С подписаното споразумение, БНТ продължава традицията от 1964 г. да излъчва с висококачествен сигнал и безплатно за българските зрители най-големия спортен форум в света.

От 4 до 20 февруари 2022 г., зрителите ще гледат на живо в ефира на БНТ, преки предавания и ежедневни студийни програми от Зимните олимпийски игри 2022 в Пекин. Предстоящите игри ще превърнат китайската столица в първия град - домакин на зимни и летни олимпийски игри. 110 часа оригинална продукция ще бъдат излъчени по БНТ 3, с основен акцент върху състезанията на българските участници и финалите в най-интересните дисциплини, а част от състезанията ще бъдат излъчвани и по БНТ 1.

Очаква се България да има между 15 и 20 спортисти на Зимните олимпийски игри 2022 в Пекин. За момента България има представители в дисциплините биатлон, ски-алпийски дисциплини, ски-бягане, ски-скок, сноуборд и фигурно пързаляне. Надежди за добро класиране и място в първите 20 имат Алберт Попов /ски-алпийски дисциплини/, Радослав Янков /сноуборд/, Владимир Илиев /биатлон/, Милена Тодорова /биатлон/. Александра Фейгин /фигурно пързаляне/ и Владимир Зографски /ски-скок/. Шанс за спечелването на Олимпийски квоти до средата на януари имат и състезателите в дисциплините шейни и шортрек.

Дискавъри запазва платените права за Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 и Олимпийските игри в Париж 2024, включително достъпа до всеки момент на Игрите на своите дигитални платформи.