fbpx Дамски форум "Скорост 24" събра вдъхновяващи говорители и гости | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

За трета поредна година проектът ни "Истинската скорост на жените" организира Дамски форум под надслов "Скорост '24", който събра успешни и вдъхновяващи дами от различни поколения и професии в два дискусионни и динамични панела. А модерната технологична зала на Planet Schwarz Theater събра над 100 гости - бизнес дами и господа.

Основните теми, по които дискутирахме в два динамични панели, бяха свързани с търсенето на истинската скорост на жените днес, какви са пътищата за реализация, имат ли смелост жените да се заявяват и да застанат смело на професионалната сцена, равенството на половете, умението за баланс между личния и професионалния живот, изграждането на кариера, колко силна е жената без мъжа, успяваме ли в България да покрием европейските изисквания за жени на управленчески позиции в бизнесите в България и още други.

"Жените трябва да имат силата да заявят себе си, дори и да допускат грешки, защото никой не се е родил научен, но не трябва никога да спират да гонят целите си, да умеят да вдигнат ръчната спирачка, когато трябва и да не забравят да намират време за себе си", сподели Ина Георгиева, главен редактор и създател на проекта "Истинската скорост на жените" и модератор на първи панел на форума. 

В първия панел гости бяха:

Мария Лазарова - Кънтри мениджър на Монделийз в България, която сподели своя житейски опит в изграждането на кариера, какво място имат жените в Монделийз и какво е да си на ръководна позиция в голяма корпорация, защо трябва да отделяме повече време за себе си и семейството.

Симона Гъдева - Мениджър по бизнес и маркетинг в "Следпродажбено обслужване" на КЕОС София, официален вносител на Renault и Dacia за България, разказа какво значи да бъдеш жена в един предимно мъжки бизнес като автомобилния и представи данни от изследване на фирмата за начина, по който мъжете възприемат жените, работещи в тази сфера. Тя също така обяви първата Менторска програма за млади дами, които желаят да се включат в автомобилния бизнес. Програмата, която е първата от този вид в България, е изцяло създадена от жените в Кеос София и ще бъде водена от тях.

Диана Митева - Председател на УС на Сдружение "Дамски форум" представи данни за жените на ръководни постове и в управителните съвети в компаниите, листвани на борсата. Тя сподели, че е на такъв етап от живота си, в който успява да намали малко скоростта след години активна работа във финансовия сектор и така вече може да дава повече на обществото. Разказа повече и за Менторската програма на сдружението.

Анита Бедин - Ръководител на отдела "Продуктов мениджмънт и маркетинг" на Керхер България, направи паралел с гениалния инженер Алфред Керхер и неговата намерлива и комуникативна съпруга Ирене, които дават началото на семейната компания "Керхер", която днес оперира в 82 държави чрез 150 представителства.

Във втория панел дискусията, на която модератор беше Пепа Попова, журналист, TV водещ, редактор в проектите на сп. "твоят БИЗНЕС", колумнист в Woman.bg​​​​​​​ се разви между гостите:

Йордана Димитрова, експерт по личен имидж и бранд и основател на Академия "Великолепната Жена", разказа как дамите трябва да оставят впечатляващо въздействие още в първия момент и какво послание искат да оставят с присъствието си. Тя каза, че не са нужни много усилия, за да можеш да създадеш отлично първо впечатление.

Райна Миткова - Управител на "ЕОС Матрикс", сподели своята история преди 20 години, когато пое предизвикателството и риска да застане начело на компания за лоши вземания като съвсем младо момиче. Тя също сподели как успява днес да управлява фирмата, да намира време за семейството и трите си деца, за себе си и да създаде първият финансов подкаст "Джобните".

Наталия Гаджева - съсобственик на винарско имение и изба DRAGOMIR и една от значимите дами в българския винен бизнес, сподели, че тя не може да раздели живота си между бизнеса и семейството, защото реално тя и съпругът й, заедно със синовете, работят заедно в семейния бизнес. Често се случва да спорят и да имат противоположни мнения, но в края на деня чаша вино помирява всички.

В тази изцяло дамската компания на сцената беше и колегата ни от сутрешния блок на bTV Златимир Йочев, който за втора година е наш гост и сподели, че се чувства изключително комфортно в тази атмосфера. Той разказа повече за това как успяват да балансират със съпругата си, която също е телевизионен водещ, как намира време за семейството си и малките си дъщери и как насърчава младите момичета да имат смелостта да заявят себе си. И определено събра истинско възхищение от гостите, които имаха възможността да научат повече за него извън телевизионния екран. 

bTV бе медиен партньор на Форума "Скорост 24".

​​​​​​​

За зареждане и тонус в началото допринесе изключително квалитетно италианско кафе Hausbrandt

След двата вдъхновяващи панела гости и говорители продължиха дискусиите и коментарите на чаша коктейл Campari Spritz.

Дамски Форум "Скорост 24" се проведе с изключителното съдействие на KEOS София - официален вносител на Renault и Dacia за България, Керхер България и GLO - БАТ България.

В следващите дни ще представим повече подробности от представянето и посланията на панелистите във форума. 

​​​​​​​

снимки: Агенция Хайлайф и Светослав Ханджийски