fbpx Елизабет Методиева: Животът ми е истински и пред, и зад камера | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Елизабет Методиева или Бети е позната и от малкия, и от големия екран, сигурно сте попадали и на прекрасните й интервюта в редица родни всекидневници. От момиче се превърна в млада и успешна дама пред погледите на зрители и читатели. Завършила е френска гимназия и след това Българска филология в СУ. От 14-годишна започва да се изявява, като тогава е ко-водещ в пернишката кабелна телевизия. 5 години е радиоводещ, след което стартира кариера във вестник "Монитор", а година по-късно и във вестник "Телеграф", където работи и до днес, вече 12 години. 4 години е репортер и в телевизионния таблоид "Папараци".

През 2022 г. поставя ново кариерно начало заедно с режисьора Мартин Геновски и актрисата София Бобчева като създават фестивала "Арт будилник". А само преди дни я видяхме и в новия филм на Мариан Вълев "Чалга".

Бети е част от луксозното списание Истинската скорост на жените 2023, което може да намерите в пунктовете за печат.

Как успява да преминава по пътя на живота с усмивка, непринуденост и вътрешна убеденост, какво я вдъхновява и каква е скоростта й, разкрива в следващите редове, докато се наслаждаваме на цветна есен зад волана на специалното издание MINI Resolute Edition в красивия цвят Rebel Green. Да потегляме!

текст Елица Стойчева

Тайната женска сила

Не знам дали е сила или слабост в днешно време да си истински, но това съм аз. Мразя маски, мразя двуличие. В живота съм до болка откровена, в работата и в ефир, също, защото смятам, че на хората им е дотегнало от фалш и позьорщина. Толкова е лесно да си ти, да знаеш, че си обичан и уважаван за това, което си наистина, а не заради фалшива обвивка. Ще е хубаво повече хора да го осъзнаят.

Когато мечтите се сбъдват

Винаги съм знаела каква искам да бъда. Журналистиката и писането, както и телевизията, ме вълнуваха от ранна детска възраст. С годините, стъпка по стъпка, изкачвам тази стълбичка в професионален план и смятам, че има още много да вървя. Радвам се, че ми се случват постепенно нещата, защото така са много по-подплатени и опитът, който имам вече, ми дава увереност, че мога да изкача следващото стъпало. Така че, съветвам всички млади момичета, които искат да тръгнат по моя път, никога да не бързат. Лесният успех не е продължителен. Учете, борете се и един ден всичко това ще ви се отплати. Типично по женски и аз понякога съм прекалено емоционална, което не харесвам и се случва да мрънкам за глупости. Но пък се гордея, че съм от хората, които могат да казват извинявай, благодаря, прости ми и обичам те. В днешно време все повече хора забравиха за тези думички, а те са толкова важни...

В кое се чувстваш в свои води?

Във всичко. Ако в нещо не вярвам или не се чувствам в свои води, не се захващам. Писането е голямата ми страст. Благодаря на Мариан Вълев, че повярва в мен и ме взе в екипа на филма „Чалга“. Това е сбъдната мечта. Да мога да работя с него и с такива прекрасни хора, е нещо велико. Смятам, че се справих добре с ролята на Лизи Поп, но последната дума имат режисьорът и зрителите. Емоцията, която изпитах през тези почти два снимачни месеца, беше неописуема. Пожелавам на Мариан и на всички замесени, историята да успее да докосне сърцата на зрителите така, както докосна нашите.

Фестивалът „Арт Будилник - събуди се за култура“ е една моя идея, която никога нямаше да е факт без моите партньори и приятели София Бобчева и Мартин Геновски. Прекрасни събития и развълнувана публика в Добрич, Сандански, Перник и Костенец. Много трудно ни беше в началото, но бяхме убедени, че си заслужава. Когато видим усмихнатите хора и ни кажат „Благодаря, че направихте дните ни различни“, си струваше всяка безсънна нощ. Сега подготвяме нова програма за 2023 година, както и ще се включа в екипа на игралния филм на Мартин Геновски и БНТ.

Реалният живот и социалните мрежи

Социалните мрежи са нож с две остриета. Колкото помагат, толкова и могат да вредят, ако не ги ползваш по предназначение. В работата ми изключително много ми помагат и бих казала, че много често най-интересните новини идват точно от там. Привилегировани сме да живеем във времето на социалните мрежи. Вече е много по-лесно това, което правиш да стигне до огромен брой хора. Обичам да се ровя и да съм в час с всичко ставащо в нета, защото съм категорична, че искам да знам новините на часа и то от първо лице. Относно лайковете на снимките, те не могат да ме накарат да се чувствам по-красива или по-грозна. Виж, хората около мен - да.

Мъжът в живота на жената

Ако е истински, е богатство. Мъжът може да е най-голямата мотивация на жената до него, но и може да я съсипе напълно. Така че, дами, избирайте внимателно мъжете до вас, защото така избирате живота си. Истинските дами в България са подложени на много изпитания, защото смятам, че се наложи една тенденция от жени, които имат огромно самочувствие, без покритие. Тези, които имат качества, работят от сутрин до вечер, рядко имат самочувствие и често са комплексирани. Това трябва да се промени. Не може да ни се налагат „звездни“ примери на лица, които нямат един работен ден, защото заради такива лица истинските жени остават недооценени.

Балансът е възможен

Компромиси в живота винаги има. Няма как всичко да върви ръка за ръка и да си успешен на всеки фронт. Въпросът е да успееш адекватно да прецениш в кой момент кое е по-важно. Така се постига балансът. Имам още много да постигам, но винаги си пазя мечтите в тайна, за да се сбъднат. А след 20 години се виждам щастливо омъжена с деца, чакаща внучета (смее се). Относно кариера по-скоро, ако имам възможност, бих се отдала тогава на благотворителност, защото съм на мнение, че всеки трябва да знае кога да се оттегли. А на 65… ще ми е време за почивка.

Онова, което ми липсва, е свободно време. Така ми се иска да кажа, че го имам, но все по-малко намирам такова за себе си. Когато все пак успея обичам да си играя с кучетата ми, да се виждам с приятели и да пътувам. Най-нормалните човешки неща, за които обаче ни остава най-малко време. Всъщност няма човек, на когото не му липсва нещо. Важно е обаче да се съсредоточим върху това, което имаме, а не върху това, което ни липсва. Трябва да се научим да сме благодарни на Бог. Аз съм много вярващ човек и съм на мнение, че всичко, което се случва и което не, е за наше добро. Просто го осъзнаваме след време. Искам да намирам повече време за себе си и в близко бъдеще да създам семейство, ако е рекъл Господ.

снимки Светослав Ханджийски

Едва ли има човек на Земята, който да не харесва MINI – култовата марка, която събира в едно артистизъм, творчески размах, абсолютна стабилност, високи скорости. Всички тези качества са присъщи и на Бети, затова избрахме да разговаряме с нея зад волана на едно специално издание - Resolute Edition в класическата концепция с 3 врати, който всъщност е чист Cooper S с 1,5 трицилиндров двигател с турбокомпресор и 176 к.с.

Ще го познаете по някои отличителни елементи, които правят култовия мъник още по-забележителен. Хромът в екстериора е отстъпил място на плътния красив лак, а класическият вид се насища с контрастния Pepper White бял покрив и белите капаци на страничните огледала. Интериорът е великолепен микс от модерност, шик и щипка ретро. Спортните седалки са със специална карирана тапицерия в ретро комбинация, подписът Resolute е сложен в долната част на спортния кожен волан Nappa. Ами… няма как да не се влюбите…