fbpx Адв. Петя Мургова - Жената е естественият лидер, мъжът ръководи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Признаваме, че адв. Петя Мургова е един от любимите автори на медията ни. Буквално седмица след началото на пандемията създадохме „Колонката на Мургова и партньори“, която всяка седмица се излъчва в онлайн бизнес списанието ни „твоят БИЗНЕС“. И благодарение на изключителната актуалност и професионално представени казуси, е една от най-четените рубрики. И ако за адвокатите, знаем, че спазват закона до запетаята и професията им ги прави може би малко „по-сухи“, то Петя е истински вулкан от поезия, душевна красота, честност, слънчеви лъчи, любопитство към нови светове, изключителен интелект и харизма.

Обещахме ú, че ще включим на високи обороти с един изключителен бизнес автомобил, който много ú подхожда – BMW 4 Гран купе - солидна и сигурна машина, на която може да разчиташ във всяка ситуация. Този път говорихме точно за "нещата от живота", женската сила и умения, мъжете, красотата. Ето какво ни сподели тя:

текст: Ина Георгиева, снимки: Светослав Ханджийски

Всеки ден минавам по различен път

Обичам високите скорости, но обичам и да се наслаждавам на пътя, като тогава силно намалявам скоростта. Обичам да имам време да съм наблюдателят и буквално да изключа от скорост. Доста често обаче живея на максимална скорост и обороти, работата ми изисква да мисля бързо и да карам бързо. Предпочитам и използвам ръчна скорост, въпреки, че включвам и на автоматик. Никога няма еднообразие. Не съм от хората, които ще минат по един и същи път всеки ден - обичам да откривам предизвикателства, нови хора и места, но най-обичам да вървя по своя път. Кастанеда е казал: всеки върви по свой път. Но така или иначе всички пътища не водят наникъде. Значи целият смисъл е как се изминава самия път. Ако пътуваш с удоволствие, значи си на своя път. Ако ти е зле - всеки момент можеш да слезеш, сякаш не си минал много. И ще си постъпил правилно.

Жената е като дървото

Жената е като дървото - силна, слаба, огъваща се на вятъра, но коренът я държи изправена, тя е подслон, сянка, слънчев лъч, тя създава и носи живот в себе си, тя е естественият лидер, без да трябва да учи за това.

Благодарна съм, че познавам немалко такива жени и знам, че колкото и да са натоварени и да е тежко, и да им идва да се откажат, слагат червилото и продължават да вървят с високо вдигната глава - красиви, смели и уверени в собствената си сила. Жената има природна интуиция за баланс и ако бъде достатъчно осъзната, тя може да постигне всичко. Силата ù е в нейната осъзнатост, търпение, баланс, благодат, смелост и интелигентност. Ние се доверяваме на онзи център вътре, който създава и носи живот, с който ни е дарил Бог.. Силата на жената е в нейната харизма и устойчивост.

Аз съм истинска, открита, интуитивна, празнуваща живота си жена, която умее да открива и създава красотата около себе си

Жените и мъжете са Ин и Ян

Мъжът е стълб, стълбата, върха на планината, безкрая, хоризонта, подкрепа, даване, достатъчност, достойнство, сигурност, респект. Не е отживелица, винаги е модерно. Ако един мъж е постигнал и постига, успява да се развива, да е осъзнат, да се предизвиква да изкачва собствените си върхове, той може да даде онази сигурност, която толкова, ние, жените търсим. Мъжът е интелигентната опора на жената, а тя е неговото огледало и обратното. Жените вече скачат доста високо и на мъжете не им остава нищо друго, освен да поддържат форма, за да скачат още по-високо. Жените и мъжете са свързани, те са Ин и Ян. Мисля, че всеки мъж, който общува с умна и успяла жена е респектиран от нея и това е един нормален обмен, както аз като жена харесвам да общувам с умни и успели мъже и съм респектирана от тях.

Моето лично време

Имам своето лично време - обичам да медитирам и зареждам деня си с вдъхновение сутрин рано, да се потапям в хубавата музика и изкуството. Спортувам три пъти в седмицата, това ме зарежда с енергия и мотивира да съм дисциплинирана и постоянна. Обичам да пътувам и изследвам нови територии, култури, кухни, нрави, хора. Обичам да си говоря с обикновените хора като пътувам, да слушам историите им. Всеки човек носи в себе си своята история, своето преживяване и нюанс към живота, любопитна съм и винаги научавам по нещо, което ме разширява и обогатява. Това са неписаните романи на живота.

Благодарна съм, че съм се срещала с много велики хора, ей така случайно... или уж случайно. Бях в Африка, Австралия и Нова Зеландия точно преди Ковид и бях изумена да установя, колко много хора, които имат ужасно нисък стандарт на живот, са истински щастливи и непринудено усмихнати, макар да живеят на ръба на мизерията. Намирам удоволствие в споделянето между хората, в истинското общуване основано на взаимност, споделяне, даване. Скоро научих нова индонезийска дума – „раса“. Тя означава чувство, вкус, аромат и усещане. Много ми хареса. Всеки ден се стремя да научавам по нещо ново. Искам да намеря време за нов език и за танците, които обичам. В wish листа са ми за новата година.

BMW серия 4 xDRIVE Гран купе както е най-точното му наименование, е запомнящ се автомобил. Изразителен дизайн, спортна управляемост и фантастична 8-степенна скоростна кутия, специално М окачване, сигурност на всяко едно от колелата, разточителното предлагане на място на петте пълноценни седалки, голям багажник, множество дигитални услуги и асистиращите системи. Това елегантно Гран Купе с 5 врати е перфектният спътник във всяка ситуация. Със сигурност с него Петя ще може да потегли и да изследва нови светове и усещания или дори само да „плува“ по пътя с него из красивата ни природа. А тези 374 коня под предния капак ще галопират неуморно.