fbpx Евгения Душкова зад волана на Volkswagen Touareg | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

 

След задължителната семейна вечеря, Жени сяда в малките часове на нощта и навлиза в себе си, за да отговори на въпросите ни за силата на жените. На другия ден споделя, че въпреки краткия сън, се чувства изключително бодра и заредена с енергия. Като човек, който отдава цялото си “аз” на семейството и семейния бизнес, няма много време да се качва на сцената, а и не е от хората, които обичат прожекторите.

Но пък индиректно присъства в уюта на домовете на стотици хиляди хора именно с мебелите, които семейната компания предлага. И Жени е доволна, когато вижда техните усмивки. Усмихната пристига и на снимките и дори влиза в театрална роля.

 

Умението да дадеш газ и да натиснеш спирачка

През различните етапи от живота ми скоростта ми е варирала от 1 до 10. Без значение дали е автоматик, или ръчна, важното е скоростта и движението да бъдат контролирани, доколкото това е възможно. И до днес това е основният ми принцип. Много важно е да знаеш кога да настъпиш газта и да изпревариш останалите, и кога буквално да набиеш спирачка, и да изчакаш подходящия момент за действие. Това умение обаче се гради с годините.

 

Красотата, която се крие в силата

Истинската красота на една жена се крие в нейната идентичност, неподправеност, естествено поведение и излъчване. Ако жената е постоянна и методична във възгледите и принципите си, твърда в решенията си и ако има нужното самочувствие и увереност, т.е. ако бъде себе си - то определено тя е красива и в своите очи, и в очите на околните. Аз, лично, смятам, че вече съм достатъчно пораснала, надявам се и душевно израснала, и едва ли мога много да се променя, но когато говорим за физическа промяна, с радост бих се разделила с няколко излишни килограми :) За мен силата на една жена я прави красива. Възможността й да се справя добре във всяка ситуация и в уменията й успешно да жонглира между грижата за дома и децата, кариерата и отдадеността към мъжа до нея.

Гръб, на който винаги може да се облегнеш

Мъжът е здрава опора, двигател, силен гръб, на който винаги можеш да се облегнеш. И сега ще обърна всеизвестната фраза, но в повечето случаи до всяка силна и уверена жена, стои успял и грижовен мъж.
Схващането, че жените в България трябва да раждат и отглеждат децата си, да чистят къщата, да носят пантофите и да сипват ракийка на мъжете си, които работят и изкарват парите, са отживелица. Това може да бъде сюжет от старовремски филм или ретро роман. Съвременните жени са активни и мултифункционални - те се справят успешно и като майки, и като домакини, и като професионалисти в работата си. Именно това, от своя страна, ги кара да имат нужното самочувствие, а от друга - да бъдат силни и да успяват да управляват живота си.

 

Трябва да мечтаеш!

За съжаление все още смятам, че има професионално неравенство, макар и вече не толкова силно изразено. Една жена, за да бъде успешна и да получи признание и уважение, е необходимо да положи много повече усилия от един мъж. Понякога мъжете гледат на жените като на повърхностни, лабилни и непостоянни в мнението и настроенията си.

Но пък може би и това е част от силата на жената - когато е подценена, това може само да я амбицира. Имам моменти, когато в професионален план  се страхувам, че може да се провалим. Все пак ние сме хора със своите чувства и емоции, а не роботи. Но не е важно да нямаш страхове, а да се изправиш срещу тях и да не позволиш да те спират.

Аз самата имам още много да уча в работата. И изобщо не е клише, че човек трябва непрекъснато да се развива и усъвършенства. Няма как да успяваш, ако не си в крак с новите тенденции и технологии, които буквално ни връхлитат всеки ден. Трябва да се учат езици, да се пътува, да ce общува, защото това е обогатяване. Честно казано обаче, животът е твърде кратък да постигнеш всичко, за което мечтаеш. Но трябва да мечтаеш!

 

Заедно на масата за вечеря

Семейството за мен е всичко и винаги съм се стремяла да бъда добра съпруга и майка. Времето и миговете, прекарани с децата и мъжа ми, винаги са били приятни и зареждащи с енергия. За щастие със съпруга ми работим заедно, решаваме съвместно казуси и проблеми, и винаги сме подреждали приоритетите си така, че нито децата ни да се чувстват пренебрегнати, нито работата да буксува. Децата вече са големи и съм благодарна, че само с поглед разбират кога сме изморени и напрегнати, и имаме нужда от своето си време, кога сме в настроение и приятна компания за разговори. А иначе в нашето семейство общата вечеря с разбор на деня е задължителна.

 

Готова за следващия кулинарен шедьовър

Изключително приятен е уикендът, когато не пътуваме със семейството ми, да съм у дома, дори и само със себе си. Обичам да разполагам с достатъчно време, за да приготвя спокойно новия си “кулинарен шедьовър” (обожавам да експериментирам в кухнята), да почета книга или да гледам хубав филм. Като типичен представител на зодия Телец съм домошар, който обича хубавата храна и няма нищо против да си помързелува в къщи. Аз съм чувствителна натура и често си поплаквам обикновено на тъжен филм или разтърсваща книга. Но пък после съм спокойна и спя като бебе.

Честно казано не ми достига време и може би най-вече воля за спорт и повече движение. Иска ми се да направя дълъг преход в планината и да изкача висок връх, но на този етап не съм сигурна дали ще ми стигнат силите. Но пък през зимата обичам дългите писти и с огромно удоволствие цялото семейство се отдаваме на това зареждане.

 

Колкото може по-далече

Обожавам да шофирам. Изкарах шофьорска книжка на 17 години и цяла година нетърпеливо чаках да си я получа, за да седна зад волана и от тогава съм активен шофьор. Просто е удоволствие. Смятам, че жените са не по-лоши шофьори от мъжете, дори са доста по-внимателни и стриктни. И ако мога да тръгна в този момент, ще бъде със семейството ми, по възможност по-далече и за по-продължително време, за да се насладим на комфорта на пътуването и на взаимната си компания. Просто много обичаме да сме заедно.

 

текст: Ина Георгиева, снимки: Владимир Стоянов

 

Третото поколение на Volkswagen Touareg зададе нови стандарти в SUV сегмента с появата си и веднага се превърна в предпочитан модел на мениджмънта на много компании. Оборудван с наймодерни възможности за свързаност, многообразие от авангардни технологии в областта на асистиращите системи, комфорта, светлините и инфотейнмънта, този универсален боец представя бъдещето сега. Една от технолигичните иновации  Innovision Cockpit слива огромния 12,0-инчов дисплей на дигиталното зад волана с 15-инчовия TFT-тъчскрийн на върховата инфотейнмънт система „Discover Premium“ в хармонично цяло. А след дългия работен ден, високотехнологичните седалки с масажна функция ще направят прехода на Евгения по-лесен към домашния уют или среща с приятели на любимо място.