fbpx Кирил Петков | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
„Българското правителство е подготвено за този сценарий. Няма да има намаляване на подаването на газ към консуматорите по никакъв начин“. Това заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание.
Българското общество пише оценка „Добър 3.57“ на правителството за изминалите 100 дни на управление, които бяха белязани с кризи във външната и вътрешната политика, войната в Украйна, Ковид вълна и нарастващи цени на енергоносителите.
Опитваме се да използваме и кризата в Украйна като някаква възможност. Например „Гугъл“ дойде в България. Това коментира премиерът Кирил Петков на годишната среща на бизнеса с правителството, организирана от в.
От Министерския съвет публикуваха изказване на министър-председателя Кирил Петков по повод националния празник - 3-ти март и отбелязването на 144 години от Освобождението на България.
За няколко дни постигнахме позитивни стъпки, каквито не са се случвали през последните години. Това е резултат от нашия конструктивен подход и взаимното подаване на ръка.
Министър-председателят Кирил Петков проведе вчера онлайн среща с ръководствата на петте национално представителни работодателски организации  – АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на ръководството на Българската асоциация на металургичната индустрия. Акцент в разговора бяха цените
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени тринайсет заместник-министри. На длъжността заместник-министър на енергетиката са назначени Данаил Николов и Пламен Данаилов. Данаил Николов e строителен инженер по образование, има също магистърска степен по икономика „Енергийни пазар
Със 134 гласа "за", 104 "против" и без "въздържал се", Народното събрание избра Кирил Петков за министър-председател на Република България. Парламентът прие и структурата на Министерския съвет на Република България.
Новият министър на икономиката в служебното правителство Кирил Петков встъпи в длъжност и пое поста от Лъчезар Борисов на официална церемония в министерството днес.