fbpx Маргарита Йорданова, Орбико България: Искам все повече млади хора да се реализират в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

С над 11 години работа в Orbico България, Маргарита Йорданова познава отлично всяка стъпка на работата, успеха и понякога дори и малките разочарования, които с женско усърдие успява да преодолява, благодарение на своите качества и чудесния си екип. Веднага след като завършва бакалавър в специалността "Българска филология" в Софийски университет, а след това магистърска степен в "Маркетинг" в УНСС, през 2012 г. Маргарита кандидатства за асистентска позиция в Orbico България и така започва своето Orbico-приключение на позицията "Търговски асистент P&G". Желанието й за работа е калено през различни позиции. През септември 2023 г. тя поема цялата отговорност да бъде умерен и целеустремен търговски директор, който успява да мотивира и балансира, като не спира да мисли по няколко хода напред, подобно на правилата в една от любимите й игри - шахът. Къде се намира сега и как си представя бъдещето, разбираме в следващите редове.

текст: Елица Стойчева

снимки: Светослав Ханджийки, локация: КАРЕ България

Скоростта

Житейската ми скорост е подобна на графика ми в днешния работен ден. Винаги съм в движение, с плътно подредени срещи и ако трябва да избера по скалата от 1 до 10, бих я определила като 11-та. Това бързо темпо обаче не ми пречи да се наслаждавам на всяка минута от ежедневието си. Не мога да скрия, че винаги е изключително важно да бъдем уверени и добре подготвени. И колкото и да бързам, дори и днес нашите специалисти от Wella България успяха да ми създадат прическа, която да се "носи" заедно с мен и моята заетост.

Красотата

С Orbico Beauty предлагаме много брандове, които отговарят на различните нужди на жените. Според мен, истинската красота на жените, дори на подсъзнателно ниво, не е повърхностна или ефимерна. Тя не може да бъде определена просто с няколко епитета, но в съответствие с вашия проект, бих казала, че женската красота е смелостта да бъдеш себе си и да сбъдваш мечтите си, извън познатите ограничения и социалните очаквания. Няма по-красива жена от тази, която постига своите цели, въпреки трудностите.

Работният ритъм

Orbico България често се споменава като иноватор в групата. Ние разчитаме на хибриден модел на работа – жени, мъже, милиениали, опитни професионалисти – можете да откриете специалисти от всяка възрастова група в нашите екипи. Общото между всички е мотивацията и експертността - това притежава всеки член на нашата компания. Във времето сме доказали, че приемствеността и иновациите са най-ефективният подход към изграждане на стабилен бранд. Усилието, резултатите и постигането на целите са основните движещи сили в нашата екипна работа. И когато всичко това е налице, успехът е гарантиран.

Няма по-красива жена от тази, която постига целите си, въпреки трудностите

Жената лидер

Жените сме майки и по тази линия сме надарени с безкрайна сила, любов и емпатия. Умението да се поставяш на мястото на другия е от кардинална важност при управлението на хора и бизнеси. Смятам, че светът ще прогресира и ще бъде впечатлен и дори понякога леко изумен от реализацията на женския потенциал и енергия в бизнеса. С Орбико България работим на различни пазари, затова мога обективно да сравнявам и смело мога да заявя, че и нашата страна предоставя възможности за реализация на жените. Вярвам, че ако човек развива правилната мотивация и положи необходимия труд и дисциплина, няма какво да го спре.

Балансът

Като майка на 16-месечно дете, признавам, че не разполагам с лично време, но все пак винаги си открадвам малко пространство в деня, което обикновено посвещавам на художествена литература, разбира се за сметка на съня ми. Обожавам да чета и го възприемам като жизненоважен мой ритуал. Балансът е нещото, към което се стремя на ежедневна база. Откровено казано, не винаги се справям, но жените сме по-добри в това, да правим няколко неща едновременно. Затова и не спирам да си поставям цели като например да пътувам още повече. Набелязала съм си посещение на Япония, за да се насладя на японските вишни сакура, мечта ми е да видя и исландските гейзери и Северното сияние. Всичко това е реализируемо и е въпрос на време, което с добра организация вярвам, че ще намеря. Защо не и през 2024 г.?

Щастието

Бизнесът на щастието има много измерения. Ние работим и с качествени, и с количествени показатели. Но за мен най-голямото щастие е да видя, че колегите от моя екип прогресират с всеки ден и се справят с по-трудни ситуации без чужда намеса. Най-голямо удовлетворение имам, когато някой от моя екип бива повишен.

Приела съм за лична мисия да работя все повече с млади хора, които избират България за професионалната си реализация. Бих искала да съм заобиколена от професионалисти, които знаят и могат повече от мен. Това ме прави наистина още по-щастлива, по-вдъхновена и по-мотивирана. Вярвам, че само по този начин страната ни ще върви прогресивно напред.

Бъдещето

Потенциалът на сферата, която съм избрала, е буквално безкраен. Бизнесът и средата се променят на ежедневна база и за да останеш адекватен, трябва да прогресираш дори с още по-бързи темпове. Дългосрочната стратегия на Орбико България е да бъде дистрибутор на бъдещето и предпочитан партньор в сферата на бързооборотните стоки. Надявам се след 20 години да продължавам да работя в същата компания и да помогна за реализирането на успеха на тази визия.

Повече за сп. Истинската скорост на жените 2024, четете ТУК

Орбико България е част от семейството на „Орбико Група“ – лидер в Европа в областта на дистрибуцията на бързооборотните стоки и логистичните услуги, която присъства на 20 европейски пазара и обхваща територията от Балтийския региор до Черно море, в които си сътрудничи с над 170 доставчика и производителя, управлявайки повече от 500 световни бранда и обслужвайки над 80 000 клиента.

„Орбико България“ оперира на българския пазар от 2003 г. и е водещ дистрибутор и логистичен партньор на над 5 000 продукта на 30 компании до 20 000 обекта в цялата страна, като работи с водещите брандове на пазара.