fbpx Йордана Димитрова в компанията на Mercedes S клас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Думите в заглавието са на Опра Уинфри, а нашата героиня безотказно ги следва. Йордана Димитрова е олицетворение на сбъднатата мечта на съвременната жена - елегантна, вдъхновена, осъзната, удовлетворена... просто великолепна – точно както е нарекла академията за личностно развитие, която ръководи „Великолепната Жена“. Йордана добре знае, че човек сам кове съдбата си и не спира да предизвиква себе си всеки ден, опитвайки се да бъде своя най-добра великолепна версия. И тъй като на великолепните жени им подхождат единствено и само великолепни коли, ние поканихме за разговор Йордана Димитрова в премиум салона на един от най-великолепните модели – новата Mercedes S класа.

текст: Пепа Попова, снимки: Светослав Ханджийски

Само напред и на „max“

Моята житейска скорост е само напред и на „max“. Осъзнах обаче, че автоматикът не е за мен. През последните години активно работя върху приоритетите в живота си, базирайки ги на семейните ценности. Да сбъдваш мечтите си и в същото време да чувстваш удовлетворение от всеки един изминал ден, да си тук и сега, е цяло изкуство в днешния забързан свят. Ето защо избрах отговорността „ръчно“ да управлявам съдбата си. Това е и мотото на моята нова компания „Бъдете архитекти на собствената си великолепна съдба!“.

Да си жена е благословия

Истинската красота на жените е в тяхната идентичност. Съвременната жена е амбициозна и води интересен живот – тя е и бизнес дама, и майка, и съпруга, и приятелка, и мечтателка, и дама, и социално отговорна... И понякога, препускайки през графика и преминавайки от една роля в друга, губи връзката с изначалната наша женска природа.

Искам да съм все по-добра версия на себе си

Гледам на промяната като на нещо положително и дори задължително, преминавайки през различните житейски етапи. Но вместо да насочвам внимание към това какво не си харесвам и да се старая да го променям, аз по скоро насочвам енергията си към това да надграждам и развивам себе си както душевно, така и физически. Така че, да, аз непрекъснато работя, за да ставам все по-добра версия на самата себе си.

Рецепта за семейно щастие

Рецептата ми за семейно щастие е: Бъдете себе си във връзката си, бъдете отделна личност! Имайте/формулирайте общи мечти и ценности с партньора си; Разделете си отговорностите в семейството – кой за какво отговаря, включете и децата. Не драматизирайте излишно, създайте ред, но бъдете над битовизмите. Знайте своите приоритети в дадения момент и ги следвайте. Заемете “проактивна” роля в семейните отношения – искайте, настоявайте, предизвиквайте, но и в същото време давайте, вдъхновявайте, бъдете благодарни.

Човек, който има много приоритети, всъщност ги няма

Да постигна баланс и да го поддържам, е едно от най-големите предизвикателства в живота ми. Стараейки се да успея с всичко и навсякъде, някъде по пътя изгубих себе си, случваха ми се толкова прекрасни неща, а нямах време да им се насладя. И ето, че един ден изгубих блясъка в очите си. Вместо да съм щастлива от поредната сбъдната мечта, се чувствах неудовлетворена и изморена. И осъзнах, че предпочитам да живея качествено, а не количествено! Навлязох в детайли да изследвам защо се оказах в тази ситуация и как да постигна професионална удовлетвореност и семейна отдаденост, без да имам усещане за компромиси и жертви. Към днешна дата мога да кажа: „Да, аз живея в баланс!“.

Даже създадох 8-степенна авторска трансформационна програма „Баланс в живота – мисията възможна!“- Ценности, Приоритети, Баланс, График, Решения, Цели, Мисия, Резултати. Знаете ли, че човек, който има много приоритети, всъщност няма такива. Умението правилно да приоритизирам сферите в живота си е ключ за много врати.

Постигайки успехи в бизнеса и покорявайки върхове, аз следвах моите цели и мечти, но едва след като родих двете си деца се усетих завършена като личност и разбрах какво е пълното щастие. Майчинството ми даде възможност да се приземя и да си напомня кои са истински важните и стойностни неща в живота. Уникално е да чувам думата „мамо“, вълшебно е да гледам как ден след ден децата растат пред очите ми, разбрах какво означава израза „най-важно е здравето и семейството“. Семейството е най-голямата ми гордост.

Поставям себе си на първо място

В графика ми винаги има време и за мен. За съжаление и този урок го научих по трудния начин. Да поставя себе си на първо място в живота си, е едно от най-ценните ми осъзнавания. И не говоря за посещение на фризьор, маникюр... - те са в графа задължителни. Говоря за време за безвремие – време, в което ще се заредите и вдъхновите. За мен това е йогата, обяд с приятелки, книга, спа център, сериал, масаж, разходка, танци, пътувания. Дами, още днес сменете фокуса си от „Ако остане време за мен, ще направя .... “ на „Първо ще планирам в графика си време за мен и около това ще подредя всичко останало!“ Истината е, че ако чакате да ви остане време, най-вероятно пак няма да има.

Бъдете с ясното съзнание, че можете да давате енергия, само ако има какво да давате – а това е ресурс, който има нужда да бъде зареждан всекидневно.

 

През 2020 г. Йордана стартира проект „Великолепната Жена“, където намира своето призвание в сферата на красотата, елегантността и личния бранд. Специализира „Стил и Етикет“ в Austrian Higher school of Etiquette и „Емоционална интелигентност“ към Foundation for Developing Emotional Intelligence. Чрез личен пример Йордана вдъхновява дамите, дава им увереност и сила как да бъдат най-добрата версия на себе си. През 2021 г. е поканена за ментор към Business Lady Club и открива „Академия Великолепната Жена“.

www.velikolepnatajena.bg