fbpx Вержиния Иванова: | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Когато видите Вержиния Иванова за първи път, веднага ще се досетите, че тази изключително елегантна дама от Бургас е носителка на безброй заслужени титли за красота. Ще изредим само няколко, за да се уверите: Мис Шумен 1998, Мисис Бургас 2018, Мисис България - Business Woman 2018, Лице на "Grand Hotel Spa Primoretz", "CASHER" и "Tonino Lamborghini".

Красотата й не я главозамайва и към днешна дата Вержиния е много далече от образа на типичната Мис. Тя е една работеща майка, която в хармония гради щастливо семейство заедно с д-р Спасимир Иванов, с когото са горди родители на две прекрасни деца - дъщеря на 16 години и син на 7 години.

По образование Вержиния е магистър по икономика със специалност "Финанси" и от 2007 година е финансов директор на първата частна многопрофилна болница в гр. Бургас - МБАЛ "Лайф Хоспитал". Тя печели признания и в бизнеса. През април 2023 година на международна дамска бизнес конференция е отличена с престижната награда от Business Lady International Awards в панела "Здравеопазване" за "Развитие в сферата на здравните заведения". Заедно с медицинския сектор, от миналата година Вержиния развива и друга своя мечта - туризмът.

Как съчетава толкова много житейски и женски роли, разбираме като натискаме педала и "излитаме" за 3,8 секунди с впечатляващите 601 конски сили с новото напълно електрическо BMW i5 M60 xDrive.

Вержиния е част от юбилейното 5-то издание на списание "Истинската скорост на жените" 2024

Текст: Елица Стойчева, снимки: Светослав Ханджийски

Скоростта

Житейската ми скорост по десетобалната система определено е 11. Едно денонощие почти никога не ми стига за всички задачи, които съм си поставила за деня. Но автомобилът е онзи мой помощник в ежедневието, който ми помага да се справям по-добре. Затова и философски погледнато предпочитам колите автоматик, които ми позволяват по-бързи и резки движения в живота, но по-добре обмислени.

Красотата

Една от любимите ми мисли на Коко Шанел е „Най-голямата красота на една жена се крие в нейния характер!“. Вярвам, че за да бъде красива една жена, на първо място трябва да е в хармония със себе си. Едва тогава външната и вътрешна красота неминуемо се припокриват.
След 17 години работа в болница, смятам, че задължително трябва да намираме време и да следим здравето си. Защото когато жената е здрава, тя сияе отвътре навън.

Естествено, определящ в днешно време е и външният ни вид. Една елегантна, стилна, уверена и добре поддържана жена винаги ще пожъне успех, защото вярвам, че най-красивото нещо, което можеш да облечеш, е увереността си, но за тази цел трябва и да бъдем преди всичко по-осъзнати и да познаваме себе си по-добре.

Приятелството и добрият пример

Вече съм в такъв етап от живота си, в който мога да си позволя да подбирам хората, с които да общувам. Имам малко приятелки, но затова пък са изключително верни. Ценя тези приятелства много. Общуването и общият език са изключително важни и за мен няма значение мъж или жена, които стоят пред мен. Важни са качествата, които притежава човекът. Примери за успели мъже и жени мога да дам много, но общото между тях е, че те винаги намират общ език помежду си! Лично аз обаче обръщам по-голямо внимание на действията, а не на думите.

Мечтите и успеха

Още от малко момиче мечтаех за семейството и съм истински щастлива, че днес го имам. Семейството е най-голямата ми гордост. То ме вдъхновява да продължавам да се развивам, за да бъда достойна съпруга и добър пример за децата си.

Всеки човек има различни разбирания за успеха, но за мен, в личен план, най-големият успех са двете ми прекрасни деца и това, че успявам да балансирам успешно между семейство, работа, тренировки, поддръжка на външния ми вид и многото ангажименти, които имам.

В професионален план считам за мое лично постижение успешния финансов мениджмънт на здравните заведения, които фамилията ни притежава: две многопрофилни болници за активно лечение и два медицински центъра. Ние бяхме първата и единствена частна МБАЛ болница в град Бургас, създадена преди 17 години. С течение на времето в града се появиха много частни болници за активно лечение и това създаде полезната за пазара конкуренция. 

При тези условия и днес ние успяваме да поддържаме нашето ниво на развитие, да предлагаме висококачествен продукт в здравеопазването и болниците ни продължават да бъдат търсени от пациенти и да са водещи на пазара на здравни услуги в региона. През изминалата година през здравните ни заведения са преминали над 40 000 пациента (български и чуждестранни граждани).

Туризмът

Освен в медицинския сектор, през 2022 г. започнах да работя и да се развивам и в сферата на туризма, като собственик и мениджър на Семеен Хотел "Аура" в Равда. Той се намира буквално на 3 метра от морето и всичките ни стаи са с гледка към неговото синьо величие. Материята на туризма е все още по-скоро непозната за мен, а и доста различна от здравеопазването. Истински се радвам, че вече втора година хотелът работи на пълен капацитет. Влагаме много в личното отношение към всеки гост, защото смятам, че именно то вече трудно се среща в България. Когато си тръгват доволни и щастливи клиентите ни и идват по два или дори три пъти за едно лято, това ме кара да си мисля, че се справям успешно и в това си амплоа и ми дава сили да продължавам напред още по-уверено.

Локация на фотосесията: KARE София

Петата серия на BMW носи неофициалния приз за най-продавания бизнес седан в света. Неговото осмо поколение за първи път се появява и в напълно електрическа версия BMW i5, коeто е партньор на Вержиния в това интервю.

С него тя спокойно може да стигне от София до Бургас с едно зареждане на батерията, която има автономност от реални 510 км. Комфортът на седалките, елегантният извит BMW Curved Display с множество функции, удобството на навигацията във формат Augmented View, която показва реалната картина и посока на екрана пред шофьора, с комбинация от дузини системи прави пътуването истинско удоволствие, дори и в най-натоварения ден.