fbpx Дамски форум "Скорост 23" събра вдъхновяващи говорители и гости | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Успешни дами от различни поколения и професии бяха гости на Дамски Форум Скорост 23, част от проекта ни Истинската скорост на жените, който се проведе в изисканата атмосфера на столичната галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, изпълнена до максимален предел.

В два отделни панела с доказали се в професията и житейския път панелисти разисквахме коя е истинската скорост на жените днес, какви са пътищата за реализация, равенството на половете, умението за баланс между личния и професионалния живот, изграждането на кариера. Във всеки панел имаше и по един мъж, за да потърсим другата гледна точка.

Специални гости на сцената в първия панел бяха:

Инж. Ирена Цакова - директор „Разрешителни и правни дейности“ за дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България и една от стоте най-вдъхновяващи жени в световната минна индустрия. Тя разказа повече за живота в рудника и има ли място там за жени, разказа повече за баланса в живота и какво я кара след толкова много години трудов стаж да продължава напред.

Екатерина Кирилова, директор „Клонова мрежа и Продажби" на "УниКредит, Булбанк" сподели повече за това каква е разликата между това да си лидер и мениджър, и къде намира вдъхновението в банкерската професия

Таня Косева-Бошова, управляващ директор и партньор на Lion’s Head (на снимката), компания за инвестиции и управление на първокласни офис сгради разказа повече за уменията за преговори и как типично женските качества понякога са фактор за успешност като накрая завърши, че „каквото и да правим ние, жените, силата ни е, че обичаме!“.

Златимир Йочев, журналист и водещ на сутрешния блок на bTV предизвика истинско възхищение с примерите, които даде от практиката за силата, толерантността и качествата на жените. Съвсем откровено той сподели, че животът му е заобиколен от жени и именно на Форум като нашия той се чувства на място.

„Женската енергия споделена на живо е безценна. Опитът, посланията, емоциите, предадени директно имат огромна сила и вярвам, че този Форум ще ни даде заряд за дълго време напред. Жените днес имат изключителното умение да управляват движението си по няколко житейски писти едновременно и това го доказват множеството успешни дами в България. Радостен е факта, че страната ни е на едно от водещите места в Европа по реализация на жени, както и жени на лидерски позиции“, сподели Ина Георгиева, главен редактор на сп. твоят Бизнес и идеолог на проекта „Истинската скорост на жените“, която беше и модератор на първия панел.

Във втория панел гости бяха:

Д-р Росица Денчева (вдясно на снимката) - дерматолог, собственик на дерматологична клиника Reverce, с която разговаряхме за истинската красота и тази, която днес създават социалните мрежи.

Доц. Димитър Илиев – 8-кратния автомобилен шампион на България, понастоящем преподавател в катедра Технически спортове в НСА "Васил Левски" и експерт по пътна безопасност, който започна с един въпрос към дамите в залата „Колко от вас пишат по телефона докато са зад волана?“ и помоли да вдигнат ръце тези, които го правят. Очаквано резултатът беше 100% - ДА.

Надежда Трифонова - създател и творчески директор на криейтив агенция NRG Brands, която сподели повече за създаденият от нейната агенция преди няколко години в партньорство с българското представителство на Ауди преди няколко години единствен по рода си Майсторски шофьорски курс за жени.

Милица Зикатанова – Маркетинг директор на изба Вила Мелник и второ поколение винопроизводител, която сподели повече за любовта си към виното, защо избира да остане в България, след като завършва престижни университети в САЩ и Европа и работи в световноизвестен бранд.

Модератор - Милена Хаджииванова - Главен HR директор на Булсатком и собственик и управител на Ейч Вижън, с над 20-годишен опит със стратегически HR проекти

Всички те бяха изключително откровени и споделиха своя личен опит, своите формули за баланс, своите послания как една дама днес може да бъде успешна.

Двамата мъже панелисти бяха своебразни звезди, още повече, че истински качиха жените на пиедестал и споделиха, че жените могат всичко и са двигател на света.

В следващите дни ще представим участието поотделно на всеки панелист с неговите послания.

В рамките на двата часа на панела се създаде изключително емоционална атмосфера, която след официалната част премина в разговори на чаша коктейл Campari Spritz.

Форум Скорост 23 се проведе с изключителното съдействие на AUDI, glo, Vivacom Art Hall. 

Партньори на събитието бяха и най-новото италианско кафе в България Musetti и минералната вода Ледина.

Медиен партньор на Форума е bTV Media Group. Репортаж от събитието може да видите ТУК

На снимката: Симона Горчева, репортер на bTV, Златимир Йочев, Ина Георгиева,  Димитър Манлиев, ПР мениджър на bTV

Специално за форумът KARE България проектираха целия сет на сцената с най-новите мебели от световноизвестния луксозен бранд.

снимки: агенция Хайлайф