fbpx Питаме Борислав Цаков: Какво е за теб жената? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Не крием, че с Боби Цаков сме приятели. През годините сме изминали заедно вече хиляди километри, докато тестваме новите автомобили в България. Той има особено тънко и фино чувство за хумор.
Борислав Цаков е издател и главен редактор на списание AUTOCLUB и уеб страницата www.autoclub.bg и нямаше как да не помолим точно него в женски месец да сподели своите размисли за жените в специалния ни проект "Истинската скорост на жените". От сърце ни накара да се засмеем. Затова ги споделяме с вас:
Така-а-а! Мъже коментират жени! Трудна работа…           

Добрата новина е, че да разберем жените все пак има два начина. Лошата е, че никой не ги знае.
Така че, да дойдем на темата. Единственото, което бих могъл да направя, е да опитам да сравня дамите с нещо, което ми е по-ясно и да споделя лични емоции. Ох, дали пък е случайно, че аналогиите в главата ми са свързани предимно с бедствия?...   
   

Жените са вихрушка. Те те подхващат, завъртат те буйно, губиш представа за тук и сега. А само след миг рязко те стоварват на земята, като чувал с картофи. Сам трябва да се оправяш с главозамайването.
Жените са вулкан. Притаяваш дъх, докато се възхищаваш на впечатляващата му снага. Силно ти се иска да го изкатериш, да го покориш, да го завладееш. Но те друса и страх. Ами ако изведнъж изригне? Много бързо ще ти запари под краката.         

Жените са магнитна буря. Но не от тези, междупланетарните, а в преносен смисъл. Дамите наистина са магнит – в един момент те привличат непреодолимо, а в следващия - само се обръщат и те отблъскват, ей така, без причина. И това често е съпроводено от буря, нали?

Мога да продължа с още сравнения, чак до Великден. Но всъщност истината е, че жените дават цвят, звук и картина на живота. И аз, въпреки рисковете, искам да продължавам да го живея такъв - шарен и интересен, а не сякаш съм седнал пред малък и стар черно-бял телевизор.

Борислав Цаков започва да пише журналистически материали още в гимназията и продължава докато е студент по философия в СУ. В същото време работи като репортер в БНР и става най-младият титуляр водещ на емблематичното живо предаване по програма „Хоризонт“ - „Хора, пътища, автомобили“. И оттогава до момента, вече над 30 години, работи в автомобилната сфера в радиа, телевизии и всекидневници.

И, понеже е известна максимата, особено преди години, че „журналист къща не храни“, вече 26 години развива и собствен бизнес, свързан с внос и дистрибуция на автомобилни продукти, които са на рафтовете на всички добри вериги бензиностанции, хипермаркети и други търговски обекти.