fbpx 10-те хитови дестинации на 2016 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

10-те хитови дестинации на 2016 г.

1. Ботсвана

Демократична, просперираща, просветена, но преди всичко – впечатляващо дива. Историята на пътуването й от крайна бедност до едно от най-процъфтяващите общества в Африка е вдъхновяваща. Удивително е как страната успява да балансира икономическото си развитие с опазване на своите природни богатства. Тази година Ботсвана кани гости от целия свят, за да отпразнува шумно 50 годишнината от своята независимост.

 

2. Япония

Въпреки че е под номер 2 в класацията, Япония винаги ще бъде номер едно в сърцата на хората, търсещи духовни приключения. Никъде другаде по света не можете да видите толкова удивително съжителство между древно и модерно, а с подготовката на страната за Олимпийските игри през 2020 г. тя се превръща във все по-атрактивна дестинация.

3. САЩ

Тази година Американската служба за национални паркове ще навърши 100 години. Тя управлява 59 национални парка и редица други исторически забележителности. Предстоят множество събития и забавления, които се очаква да привлекат милиони туристи в страната.

4. Палау

Палау е безспорно най-мaгнетичната дестинация за феновете на гмуркането. Няма как да не бъдете пленени от природните чудеса на страната – архипелаг от около 200 девствени островчета, покрити с изумрудени гори, обиколени от кристални тюркоазени лагуни. Ако изобщо е възможно да се уморите от гмуркане и офроуд приключения, отделете време да се запознаете с пръснатите из джунглата реликви от Втората световна война.

5.  Латвия

“Париж на севера”, “Вторият град, който никога не спи”, “Перлата на Прибалтика” – суперлативите за латвийската столица Рига са неизчерпаеми. Архитектурата на този град е просто зашеметяваща, а сърцето на латвийската столица – старият град, е едно приказно царство от спретнати криволичещи улички, пулсиращи в ритъма на нощната музика.

6. Австралия

През последните години Австралия може би не бе най-подходящата дестинация за хората с ограничен бюджет. Тази година, обаче, с колебанието на местната валута и понижените цени на петрола, страната се превръща в далеч по-достъпен вариант за пътуване. Ето, че дойде време да се докоснете до вълшебния подводен свят на Големия бариерен риф и девствената красота на Тасмания.

7. Полша

Докато други европейски държави са в застой, Полша отбелязва бум на своите посетители. През 2016 г. Вроцлав ще бъде европейската столица на културата, а Краков ще отбележи световния ден на младежта с посещение на самия Папа Франциск. Новите въздушни маршрути до Гданск, Шчечин, Катовице и Краков са поредното доказателство за увеличаващия се интерес към страната.

8. Уругвай

Скромно сгушен между огромните територии на Бразилия и Аржентина, Уругвай приветства своите посетители с разнолика и жизнена столица, гостоприемни жители, бурен културен и нощен живот, шопинг и какво ли още не.

9. Гренландия

Да зърнеш отблясъците на слънцето върху ледниците, да плаваш наред с дивите китове, да обходиш тундрата надлъж и шир с шейна, теглена от кучета, и да гледаш вълшебния танц на Северното сияние върху кристалния лед – незаменимо. Тази година Гренландия ще бъде домакин на Арктическите зимни игри, фестивал на песента с много танци и кулинарни изкушения. Какво по-подходящо време да посетите тази ледена страна на чудесата?

10. Фиджи

Пътят към рая се скъсява. След дълга криза, островната държава най-сетне възстановява своя баланс и през 2016 г. тя ще се превърне в истински притегателен център за туристите. Да помързелувате в луксозните курорти, да опитате от най-новите екстремни спортове, да се отдадете на традиционно плаване, гмуркане или риболов – това са само част от възможностите, които тропическият архипелаг предлага.

Изборът е ваш!

по информация от esky.bg