fbpx 111 кандидатури с кауза в Наградите за отговорен бизнес 2020 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

111 кандидатури с кауза в Наградите за отговорен бизнес 2020

111 кандидатури с кауза се борят за Наградите за отговорен бизнес 2020 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). 78 компании от всички сектори подадоха своите добри примери в най-авторитетните национални отличия в областта на социалната отговорност и устойчивото развитие.

Конкурсът е престижна трибуна за отговорните компании и техните успешни и вдъхновяващи кампании в полза на хората, обществото и природата, осъществени през 2020 г. – годината на COVID-19, но и на безпрецедентна вълна на солидарност и дарителство.

Целта на авторитетните Годишни награди за отговорен бизнес, които БФБЛ организира за 18-и път, е да отличи КСО лидерите и приноса им към изграждането на справедливо общество и устойчиво бъдеще в съответствие с мисията си да направим България по-добро място за инвестиции, работа и живот.

И през 2020 г. – годината на COVID-19, най-многобройни са кандидатурите за титлата „Инвеститор в обществото” – 31. Следва категорията „Инвеститор в знанието” с 27 номинации. Трети по популярност е призът „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд” с 20 проекта или 30% повече в сравнение с 2019 г. Увеличение има и при кандидатурите за отличието „Маркетинг, свързан с кауза” – 17. Осем са проектите в категория „Инвеститор в околната среда”, колкото са и претендентите за приза „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”.

Една от всички кандидатури ще получи новата специална награда Diversity@Work за най-многообразна и приобщаваща работна среда. Победителят ще бъде определен от Хартата на многообразието в България – стартиралата през 2020 г. инициатива на Българския форум на бизнес лидерите и Центъра за изследване на демокрацията.

Всички номинирани проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към отговорен проект на компанията, връчвана от Британското посолство в София.

Кандидатурите в шестте категории се оценяват от независимо и обективно жури от уважавани експерти от НПО сектора, институциите, бизнеса, академичните среди и медиите. Критериите са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание.

Победителите в отделните категории, както и финалистите (компаниите, класирани на второ и трето място) ще бъдат обявени по време на церемония по награждаването, която ще се състои при първа възможност предвид ситуацията с COVID-19 в страната.