fbpx 20 успешни години за Лазурит '94 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

20 успешни години за Лазурит '94

20 успешни години за Лазурит '94

Над 150 партньори, приятели и клиенти, присъстваха на празничната вечер, която организира лидерът в авторепаратурния бранш у нас, Лазурит 94, по повод двадесет годишния си юбилей. Всички останаха впечатлени от оригиналната програма и изключително класният ресторант, в който бе превърнат тренировъчния център на новопостроения Лазурит център на бул. „Ботевградско шосе“ в София, чието прерязване на лентата стана същата вечер. Най-изявените партньори получиха грамоти за съвместната работа през изминалите години, които връчи Изпълнителният директор на фирмата, Галина Дойчинова. Специална грамота получи и Прес-авто клуб „България“.

Гости за събитието бяха Рене Ланг - Вицепрезидент на Glasurit/BASF, Юрген Боок - Мениджър клиентска мрежа на Glasurit/BASF и Норберт Гриммайзен - Мениджър продажби за Централна Европа на Glasurit/BASF.

„Щастливи сме, че в лицето на Лазурит 94 имаме толкова стабилен партньор в България. През изминалите години е имало и облачни времена, но фактът, че днес се намираме в този толкова модерен център, говори, че бъдещето за компанията ще бъде светло“, сподели г-н Рене Ланг.

„Галина Дойчинова и нейният екип винаги са били крачка преди тенденциите на времето и бизнеса в нашата област“, каза Юрген Боок

Новият Лазурит център се намира на бул. „Ботевградско шосе“ в София и е построен за една година. Сградата е с разгъната площ от около 3000 кв.м. на няколко нива, като инвестицията е на стойност 2 млн. лв. Освен със съвременен дизайн, новият обект ще привлича клиентите и с много функционалности - експозиционни магазинни части с широко портфолио от стоки, зала за конференции, кафе зона, специализиран автосервиз, използващ последните технологии на Glasurit.

Тренировъчният център ще е оборудван с последните модели авторепаратурна техника и инструменти от водещите фирми в бранша. Тук клиентите на Лазурит ще могат на място да получат професионална консултация от квалифицирани техници, а също и да изпробват в работни условия всички актуални модели оборудване, инструменти и продукти от производители като: 3М, SATA, Festool, IRT-Systems, Drester, Sagola, Victory Lighting, Betag Innovation, Facdos и др., чиито продукти Лазурит успешно представя на българския пазар.

В тренировъчния център високо квалифицирани лектори и треньори от всички профили на авторепаратурата ще водят обучения и тренировъчни курсове за повишаване на квалификацията. За пръв път в страната, ще се предлага комплексно обучение за специалисти автобояджии, автокаросерийни техници и PDR-техници. За целта през юли 2014 г. Лазурит кандидатства и получи лиценз от Националната агенция за професионално образование за Център за професионална квалификация, което ще продължи установената вече дългогодишна традиция в областта на образованието и квалификацията в авторепаратурния бранш.

През всичките години на своята дейност фирма Лазурит 94 доказва и своята активна обществена и социална позиция, включвайки се в многобройни дарителски и благотворителни кампании и инициативи. Малка част от тях са инициирането и поставянето на светофар пред басейна Спартак, ежегодно участие в кампаниите на Столична община по почистването и облагородяването на столицата, участие в дарителската кампания #steniskanabala 2014 за осигуряване на стипендии за продължаване на образованието във висше учебно заведение за абитуриенти без родители, зарибяване на езерото Панчарево по случай 20 годишния юбилей на фирмата и много други.

Вече 20 години Лазурит 94 успешно и последователно осъществява своята стратегия - да развива авторепаратурния бранш в България на най-съвременно европейско ниво. Успехът и се дължи на предлагането на най-съвременни, ефективни, рационални и екологични продукти и технологии, консултантска дейност и провеждането на регулярни обучения за многобройните партньори. Признание за това са присъдените два златни медала на Техническия панаир в Пловдив за иновативни и технологични продукти Glasurit.

Като пилотен проект във връзка с юбилея на фирмата и в сътрудничество с ПГТЕ „ Хенри Форд“, Лазурит 94 АД стартира и социален проект в сферата на образованието. 20 младежи от цялата страна ще получат безплатно професионално обучение, като ангажиментът на компанията е да обучи и съвместно със своите партньори от страната да осигури работни места на успешно завършилите. Младите хора ще се обучават в рамките на 3 месеца по специалността авторепаратура и ще имат възможност да се реализират след придобиване на квалификация.

Бъдещите планове на компанията включват разрастване на дейността, обхващаща доставките на авторепаратурни продукти, разширяване на портфолиото на предлагани услуги и издигане нивото на обученията за клиенти на ново по-високо ниво и за повече специалности в автобранша.