fbpx Измина една успешна година Opel след влизането в групата PSA | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Измина една успешна година Opel след влизането в групата PSA

Измина една успешна година Opel след влизането в групата PSA

етикети

Година след като Opel стана официално част от Groupe PSA обяви повтарящ се оперативен приход за полугодието от 502 милиона евро. Със стратегическия план PACE!, който изпълнителният директор на Opel Мехаел Лошелер представи на 9 ноември 2017 година, компанията концентрира своите силни качества, получи възможност за използване на ефекта от синергията и освободи пълния потенциал на марката. Заедно със социалните партньори, ръководството на Opel постигна съглашения относно бъдещето на всички европейски предприятия, което доведе до разпределяне на отговорностите за продуктите и значителни инвестиции в заводите.

Новата Corsa например, – която ще се предлага и във електрическа версия – ще се произвежда единствено в испанския завод в Сарагоса. Следващото поколение на Vivaro ще напуска поточните линии на завода в Лутън, Англия, от 2019 година. SUV моделът Grandland X ще се произвежда в Айзенах от средата на следващата година – включително хибридната версия, която ще последва през 2020 година. Фиксирани са локации за производство на двигатели и трансмисии в Тихи (Полша), Асперн (Австрия) и Сентготард (Унгария). Подробности относно планираните инвестиции в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн ще бъдат обявени съвсем скоро.
Сътрудничеството на развойните екипи довежда до създаването на добре приемани от клиентите продукти. С моделите Crossland X, Mokka X и Grandland X, Opel/Vauxhall е чудесно позициониран в бързорастящия пазар на SUV модели в европейския  SUV B сегмент.  По този начин, със своята X гама, марките Opel и Vauxhall допринасят за успешната SUV офанзива на Groupe PSA. През първата половина на 2018 година, броят на продадените автомобили от тези моделни линии достига 167,200.

Opel/Vauxhall продължава своята продуктова офанзива в Европа. След представянето на спортната Insignia GSi, компанията ще представи GSi версия на  Corsa през втората половина на годината. Новата пътническа версия Life на Combo  както и товарният вариант също ще допринесат за растежа. През следващата година ще последва изцяло новата Corsa – включително във версия с чисто електрическо задвижване през 2020 година, което означава че Opel/Vauxhall ще разполага с четири електрифицирани модела през  2020 г. Към 2024 година, всеки предлаган в Европа модел ще разполага с версия с чисто електрическо задвижване или plug-in хибрид. Това ще бъде възможно благодарение на използването на мултиенергийните платформи на Groupe PSA.
С новите пазари в Мароко, Тунис, Южна Африка и Ливан компанията се движи напред към целта си от удвояване на броя продадени извън Европа автомобили до 2020 година. Модели на Opel ще бъдат сглобявани в Намибия от втората половина на годината. Към средата на следващото десетилетие, повече от десет процента от продажбите на Opel ще се генерират извън Европа. Компанията успешно използва съществуващите структури на Groupe PSA за постигане на това.

 

Facebook коментари