fbpx Maserati с нов шоурум и сервиз в морската столица на България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Maserati с нов шоурум и сервиз в морската столица на България

Проведе се официалното откриване на втората локация на марката Maserati в България. Новите шоурум и сервиз се намират в морската столица на страната, на адрес бул. Ян Хунияди 7, в съседство с изградения от Булвария Opel шоурум, като инвестицията възлиза на стойност 150 000 лв. Помещението, пригодено за експозиционна част е с 210 кв. м. площ, а сервизът– с капацитет на работа до два автомобила едновременно. Автосалонът е със статут Maserati Approved или казано сертифицирани употребявани автомобили Maserati, преминали стриктна инспекция за качество и надеждност с 2 години гаранция без ограничение в пробега, като разбира се клиентите ще могат и да поръчват и тестват нови автомобили. Дейността на марката в град Варна ще се оперира от единствения оторизиран представител в България – Ауто Италия.

По време на събитието гостите успяха да се полюбуват на екслузивни модели като суперспортното MC20, вече спряното от производство, но изключително емблематично GranCarbio MC, редкият и единствен в България ретро автомобил Mistral от 1966 година, както и актуалната гама, включвайки седана Ghibli, първото SUV на марката – Levante и изцяло новото Grecale – най-просторното и бързо D-SUV.

Ауто Италия споделят, че град Варна е стратегическа точка за марката, поради географския регион, на който се намира, обхващайки цяла източна България и компанията не веднъж е получавала запитвания от своите клиенти кога ще има представителство в морската столица. И докато преди години Maserati изглеждаше недостъпна и рядко срещахме такива автомобили по улиците, марката вече разгръща потенциала си в България и е увеличила с над 100% продажбите си в първото полугодие на 2022 година спрямо тези от миналата година.