fbpx 22 нови автобуса, задвижвани на природен газ, тръгват по столичните маршрути | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

22 нови автобуса, задвижвани на природен газ, тръгват по столичните маршрути

22 нови автобуса, задвижвани на природен газ, тръгват по столичните маршрути

22 нови автобуса Yutong, задвижвани на природен газ бяха предадени на „Столичен Автотранспорт“ ЕАД. Автобусите ще се движат по линиите на столичен градски транспорт от началото на м. май и ще осигурят едно по-комфортно, екологично и надеждно пътуване за всички жители и гости на гр. София.
Г-н Слав Монов, директор на „Столичен автотранспорт“ ЕАД прие символичния ключ от
външнотърговския директор на „Българска Автомобилна Индустрия“ ЕАД, г-н Антон Дончев, и заяви, че доставката на новите автобуси Yutong e част от провежда от Столична община политика за обновяване и диверсификация на обществения транспорт.

Yutong ZK6126GHA е автобус задвижван на природен газ (CNG), който осигурява една по-екологична алтернатива за придвижване в градска среда. Автобусът е 12 метров, нископодов, с корпус от двойно галванизирана стомана, за да осигури по-голяма защита на пътниците.

Автобусите отговарят на най-високите изисквания за екологичност в Европа. Те са снабдени с газови бутилки от композитни материали и капацитет 1500 литра. При експлоатация в нормални условия гарантираният пробег на автобуса при напълно заредени бутилки е 400 км. Двигателят е 6 цилиндров, с максимална мощност от 239 kW и водно охлаждане. Автоматичната скоростна кутия е с вграден ретардер, който допълнително намалява скоростта и забавя движението при натискане на спирачния
педал или на лоста разположен под волана. Всички CNG автобуси Yutong разполагат със система за видеонаблюдение, частично отваряеми и тонирани прозорци, климатична система и две USB устройства за зареждане на мобилен телефон.

Автобусите са снабдени с механична рампа и система за накланяне на превозното средство, което допълнително улеснява достъпа до тях на трудноподвижни лица и майки с колички и малки деца.

Подът е от противохлъзгащо покритие, а седалките с ергономичен дизайн, изработени от устойчиви на износване и замърсяване материали.
Автобусите Yutong ZK6126GHA разполагат с 30 седящи и 44 правостоящи места, бутони за спирка по желание, отваряем вентилационен люк на покрива, двойни пневматични врати със сигнализация и функция против отваряне на вратите в движение, ръкохватки за правостоящи пътници и др.

Автобусите Yutong, задвижвани на природен газ, са поредната стъпка към модернизиране и обновяване на градския транспорт в столицата, с което се цели постигане на по-висока екологична и икономическа ефективност. Над 130 т. емисии въглероден диоксид ще бъдат спестени от един автобус за целия срокна експлоатация. Около 30% по-малко ще са отделените азотни окиси и приблизително с 15% по-малкоще са отделените прахови частици при използването на автобус задвижван на природен газ в сравнение с конвенционален дизел автобус.

Facebook коментари