fbpx 73 български града угаснаха на 31 март | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

73 български града угаснаха на 31 март

етикети

Рекорден брой държави и градове и стотици милиони хора по цял свят отбелязват „Часът на Земята” тази година. Според първоначалните данни в най-голямата доброволна акция за опазване на околната среда се включват 150 държави и територии и поне 6494 града. С изключването на осветлението от 20,30 до 21,30 ч. местно време участниците изпратиха послание за по-устойчив начин на живот и съвместни усилия за отговорно отношение към планетата.

В България официално „Часът на Земята” беше подкрепен от 73 града, които изключиха фасадното осветление на известни сгради, паметници и забележителности в знак на подкрепа.

От Международната космическа станция през кабинета на генералния секретар на ООН до либийския ученик, който организира страната си за първи път като участник, „Часът на Земята” успя да вдъхнови различни хора, организации и правителства да предприемат стъпки за разрешаването на екологичните предизвикателства пред всички нас.

Първа в „Часът на Земята” се включи островната държава Самоа, като угаснаха светлините на международното летище във Фалеоло. В София стотици хора се събраха пред Народния театър, за да слушат джаз, да наблюдават угасването на фасадите и да се включат в светлинно шествие по централните улици. В други български градове местни власти и хора ентусиасти също организираха отбелязване на „Часът на Земята” на открито.

По света угастаха известни сгради като Айфеловата кула и Лувърът в Париж, Бранденбургската врата в Берлин, кулата в Пиза, Бъкингамския дворец и Биг Бен в Лондон, Емпайър Стейт билдинг и Таймс Скуеър в Ню Йорк, централата на ООН, Ниагарския водопад, операта в Сидни, Великата китайска стена, най-високата сграда в света „Бурж Халифа” в Дубай, статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро...