fbpx Фотографска изложба в банков клон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Фотографска изложба в банков клон

40 впечатляващи фотографии на Даниела Емануилова и Теодора Лилянса включени в изложбата „За нея“, която е разположена в първия дамски филиал на УниКредит Булбанк „Донна“, намиращ се в центъра на София, и ще продължи до 19 юни (включително). Фотоизложбата е част от Месеца на фотографията 2013 г., на който УниКредит Булбанк традиционно вече е официална банка.
Като вдъхновение за авторките на изложбата Даниела Емануилова и Теодора Лилян послужила тяхна среща с брата на актьора Шон Пен – Ървин Пен, който чрез снимки пресъздавал различни професии - – водолаз, хлебар, разносвач на мляко. Даниела и Теодора обаче решили да представят истинския живот на жените.

"Изборът на темата не е случаен. Тя е истинско предизвикателство, нещо което отдавна ни вълнува като артисти. Решихме обаче да подходим извън традиционната схема за подготовка на подобен проект“, казват авторите. Фотографиите са черно-бели. Използвана е само наличната светлина и отражателна бленда, за да се запази характера на средата, в която са поставени. Размерът на кадрите е 75/50 см за по-силно внушение. Обработката на снимките е сведена до минимум, тъй като авторите имат за цел да покажат истинското лице на жената в днешния дигитален век.
Даниела Емануилова е родена в Пазарджик. Завършва математическата гимназия. Участвала е в редица фотографски салони в Пловдив, София и Пазарджик. Работила е като фотограф за онлайн изданията www.viewsofia.com и www.sofiastreetstyle.com Теодора Данчева (Теодора Лилян) е завършила френската гимназия в Благоевград. Участвала е в колективни изложби по време на обучението си в НАТФИЗ. Работила е по проекти за реклама (плакат и програма) на фестивала „Есенни театрални срещи" - град Пазарджик през 2010 г.
Изложбата «За нея» е отворена за широката публика от 7 до 19 юни 2013 г., ул. Алабин 58, вход свободен.