fbpx Започва фотоконкурс „Фонтаните на България“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Започва фотоконкурс „Фонтаните на България“

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”. Проявите са част от събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

Темата на конкурса цели да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове. 

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната  фотоизложба „Фонтаните в България“, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Десет от тези 50 кадъра ще бъдат  избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info. Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури. 

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди. В конкурса могат да участват фотографии, които са пряко свързани с темата „Фонтаните в България“. Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели.