fbpx Принцесата на Холандия с детска книга на български език | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Принцесата на Холандия с детска книга на български език

Принцесата на Холандия с детска книга на български език

етикети

Третата книжка от поредицата за деца „Мистър Фини и загадката сред дърветата” на принцесата на кралство Нидерландия - Лаурентин ван Оранйе, ще бъде издадена специално за кампанията „Книги за смет”. Така всички малчугани и техните родители, които се включат в зелената инициатива в София, Варна и Бургас, ще могат да получат неиздавано до момента копие с последните приключения на Мистър Фини.

Написана лично от принцесата, третата част разказва Мистър Фини и приятелчето му Катеричко събират жълъди и се учат да споделят храната си, да се отнасят по-добре един с друг и да мислят за Земята. Книжката се издава със съдействието на фондация The Reading & Writing, която работи за предотвратяване и намаляване на неграмотността сред деца и възрастни в международен план. В издаването участват още фондация The Missing Chapter, основана от принцеса Лаурентин ван Оранйе, която цели да насърчи детския начин – извор на вдъхновение и нови идеи по основни обществени въпроси, както и фондация Credo Bonum и издателство Ciela.

Принцеса Лаурентин ван Оранйе, специален пратеник на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и развитието, пристига в България на 12 май по повод издаването на книгата й и като специален гост на Националната библиотечна седмица. Нейната първа книга „Мистър Фини и светът надолу с главата” беше издадена на български език през 2011 г.

Кампанията „Книги за смет” – върни килограм пластмаса, вземи книга по избор, ще започне в 10 часа на 11 май в София, и със същия начален час в Бургас на 17 май и Варна на 18 май. Събирането, извозването и последвалото сепариране и рециклиране на отпадъците и в трите града ще се извършва от „Екопак”.