fbpx 8% ръст на пазара на монитори в Европа за първото тримесечие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

8% ръст на пазара на монитори в Европа за първото тримесечие

Според последните данни от компанията за анализи Context, пазарът на монитори в по-широкия европейски регион е нараснал през първото тримесечие на 2018 г. с 8% спрямо година по-рано. Екраните с големи размери (24.5” до 35”) и иновативните технологии допринасят за този ръст, докато пазарният дял на по-малките дисплеи 23-24” продължава да намалява. Значително нарастват сегментите на моделите с QHD и UHD резолюции.
В сегмента на мониторите с диагонал 31.5ʺ, AOC успява да увеличи пазарния си дял от 0% до 27.3% само за една година (Q1/2017 спрямо Q1/2018), превръщайки се в лидер в този сегмент. AOC е водеща марка и в клас 35” с пазарен дял от 30.9% през Q1/2018. При по-големите размери на екрана Philips доминира при 40” и 43” модели със съответно 36.9% и 40.8% пазарен дял.

Ръстът в продажбите на мониторите AOC и Philips продължава, благодарение на собствените иновативни и „зелени“ решения на Philips като PowerSensor, който засича отсъствието на потребителя и намалява яркостта с над 80% или изскачащата уеб камера, която може да бъде скрита в корпуса за подобрена сигурност, както и възможността за USB-C докинг, която увеличава продуктивността. Успехът на AOC се дължи най-вече на богатата гама от монитори за геймъри, включително ултра състезателните 240 Hz-ови дисплеи и екзотичните 35ʺ ultra-wide монитори.
AOC и Philips са постигнали впечатляващ комбиниран резултат, равняващ се на 15% пазарен дял в Европа, което им осигурява водещата позиция за първото тримесечие на 2018 г. От 22 страни/региона в Европа двете марки държат първа позиция на пазара в 11 страни/региона и втора позиция в 6 други.