fbpx 84% от потребителите ще пазаруват по време на Черния петък | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

84% от потребителите ще пазаруват по време на Черния петък

Малко над 84% от хората, които са пазарували миналата година по време на Черния петък, възнамеряват и тази година да пазаруват, което е с 15% повече от миналата. Близо 55% от потребителите заявяват, че са пазарували и предишни години по време на кампанията Черен петък. Това показва анкета на Offerista Group Bulgaria.

Около 25% от анкетираните споделят, че не планират Black Friday покупки през 2021 г., а като основни причини посочват недоверието си в намаленията и финансови затруднения. Над 80% от същата група респонденти обаче заявяват, че биха пазарували, ако попаднат на изгодна оферта, макар да не са го планирали предварително.

Голяма част от тях споделят, че трудно биха прецени каква сума ще изхарчат, понеже бюджетът им зависи от промоциите. Около 38% от анкетираните, които планират покупки в периода на Черния петък през 2021 г., предпочитат да пазаруват онлайн, но все повече потребители са готови да се завърнат към пазаруването във физически магазин. 8% повече от потребителите през 2020 г., а именно 34%, планират да пазаруват както онлайн, така и на място.

56% споделят, че ще заплатят своите покупки в брой, а останалите – чрез дебитна/кредита карта, банков превод или на изплащане. Сред разнообразието от продукти, които възнамеряват да закупят потребителите, се открояват: черна и бяла техника; дрехи, обувки, аксесоари, спортни стоки; за дома и градината.

Като категорията черна и бяла техника измества от първото място дрехи, обувки и аксесоари, които са посочени като най-предпочитани за 2020 г